Dísznövény termesztéssel, értékesítéssel csak mint őstermelő foglalkozhatok? Ha nem, milyen más formában lehet ezt űzni?
*másrészt a kérdésem apropója pont az...
(Kimaradt a másrészt:))
Egyébként ez azért is érdekes,mert pont ahogy Te is írod,több pályázat és támogatás a már működő őstermelőknek szól,illetve Te pont azt írod,hogy EV-knak....Mindegy a lényeg,hogyha ezt meg szeretném pályázni,akkor őstermelőként esélytelen.Nem sok pénz,de a járulékokat fedezi egy darabig.Ezért érdeklődöm a többi forma iránt.Más vállalkozási formában legalább megjelölhetek több tev.kört is,így ha a növényeimmel esetleg nem menne úgy a "szekér" ahogy kell a talpon maradáshoz,akkor tudok máshoz is nyúlni (ezt találtam pozitívumként ebben a sarokba szorított helyzetben). Köszönöm!:)
"Ha nem éred el a 600 ezer forint árbevételt, akkor a következő évben egy fillért sem kell fizetned" ->Ez minden évre igaz,vagy csak az elsőre? Mert már írtam itt (máshol a gyakorin),hogy olvastam,hogy decemberben érdemes kiváltani,mert akkor kedvezőbbek a feltételek (bár ennél többet nem tudok- csak hogy az előző év alapján kell járulékot fizetni- de hogy ezt hogy számolják sanszom sincs) és lehurrogtak,hogy ugyanúgy meg kell fizetnem a min.bér után a járulékokat.Meg Mindenki azzal jött,hogy nem éri meg.Bár csak részben tudták letörni a kitartásom.:)
A 600 ezres határt,meg adóbevallás szempontjából olvastam,hogy addig nem kell csinálni,csak az után,de hogy ez járulékfizetési mentességet is hozna magával,azt Tőled hallom először. Bár így lenne.:)
Másik: "Az őstermelői igazolvány egyébként nem zárja ki a vállalkozóvá válási támogatást, csak regisztrált munkanélkülinek kell lenni 6 hónapig." -> Úgy tudom 3 hónapig kell,de nem baj,mert már 6 hónapja is az vagyok,de gondolom főállású őstermelőként (ha kiváltom) kikerülök a regisztrált álláskeresők munkaügyi adatbázisából,szóval ezt nem igazán értem.Így eleve kizárja az őstermelői igazolvány a vállalkozóvá válási támogatást,hisz őstermelőként nem lennék reg.álláskereső,nem?
Ha meg úgy értetted amit írtál,hogy őstermelőségre is járhat a vállalkozóvá válási,akkor azt kell mondjam,hogy nem.A munkaügyiben adták ezt a tájékoztatást a napokban,hogy ősre nem adnak támogatást,arra be se nyújtsam a pályázatot.Ez van sajnos.Én is meglepődtem ezen....
NAGYON, NAGYON KÖSZI, HOGY SEGÍTESZ!!!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!