Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy komolyabb adatbázissal...

Egy komolyabb adatbázissal rendelkezem, de nem tudom, hogy hogyan tudnám jól kihasználni. Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit lehetne építeni egy komolyabb adatbázisra, ami komoly megtérülést is jelenthetne? A válaszokat köszönöm előre is!

Figyelt kérdés
Az adatbázis részben több száz ezres facebook csoportból, részben pedig több tízezres e-mail bázisból áll.

2013. nov. 8. 11:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Még az előző vagyok.

Nekem is jó nagy legális adatbázisom van, mert sok honlapom van, és a regisztrációk és használat közben szépen összegyűlt, de ez nem jelenti azt, hogy ezzel én azt csinálok, amit akarok. Nem spammelhetek velük, nem adhatom tovább, nem adhatom el.

2013. nov. 10. 20:04
 12/22 A kérdező kommentje:

Én nem teljesen értem ezt a közösséget... :S

Teljesen legális az adatbázisom és a hírlevelet is csak úgy használnám fel (ha felhasználnám, mert eddig se nagyon tettem), hogy az adott adatvédelmi szabályzaton belül maradnék, tehát az oldal domainhez kapcsolódóan küldnék csak ki hírlevelet.

Elsősorban a facebook oldalakat hasznosítanám, amelyeken nyugodtan meg lehet osztani posztokban bármit.

És nem mlm-re meg hasonló vackokra gondoltam.

Én pl gondolkodtam webshop beüzemelésébe is, amit a jelenlegi oldalamra is rá tudnám húzni, mert hasonló témával foglalkozik.

Bár ezek után már csak lehúzásra számítok, de nem teljesen értem miért....

2013. nov. 11. 08:43
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen legális az adatbázis.

Itt álljunk is meg.

Hogyan tettél rá szert?

Magánszemély adatait tilos gyűjtened, tárolnod az ő egyértelmű hozzájárulása nélkül. Az sem általános, hanem csak célzott legyen.

Ha legális, akkor meg is tudod osztani velünk a beszerzés módját.

Az egészen biztos, hogy a fészről törvényesen semmiféle adatot nem szedhetsz le. Ezt nem gondolom, hanem tudom.

2013. nov. 11. 09:46
 14/22 anonim ***** válasza:
65%

Másik: hírlevél: naponta kapok magánszemélyként, cégként is spamet. cégnek sajnos szabad küldeni. De mindegyik azt írja, hogy ha nem akarok kapni, akkor iratkozzam le. Na ez is jogellenes.

Cégnek lehet küldeni bemutatkozó levelet, de nem így. Majd a levelet olvasva eldöntöm, hogy előfizetek-e a hírlevélre. De hogy eleve feliratkoztatnak, az nem jogszerű.

2013. nov. 11. 09:51
 15/22 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy én adatot akarok leszedni a facebookról??? :S

Mint írtam, ott csak posztolnék a meglévő oldalaimon. Ami több százeres oldal csoporton nem kevés...

Nem tudom miért a hírleveleseken vagytok leakadva, nem ők az elsődlegesek számomra, hanem a facebook-on lévők.

Amúgy egy oldalamra önként feliratkozottak, szabad akaratból, adatvédelmit elfogadva. És arra az oldalra építenénk pluszban valamit, de mint mondtam nem ők az elsődlegesek, hanem a facebook oldalunk rajongói, akik szintén önként lájkolták az oldalakat.

2013. nov. 11. 10:09
 16/22 anonim ***** válasza:
63%

Ezt nem te írtad: Egy komolyabb adatbázissal rendelkezem…?

A facebook rajongóid nem képeznek adatbázist.

2013. nov. 11. 10:24
 17/22 A kérdező kommentje:
Ezzel erősen vitatkoznék... Adatbázis azt az erőt jelenti, amelyet el tudsz érni. Tehát én egy oldal látogatóit is ebbe a kategóriába sorolom.
2013. nov. 11. 10:29
 18/22 anonim ***** válasza:
nekem is van egy cégekkel.... kicsit több info van benne mint elérhetőségek mondjuk azt, hogy vezetékes telefonjuk adatai pl egy altenatív tcomos cégnek aranybánya lenne. Figy. én eladnám a helyedbe én is vevőt keresek az enyémre. Igaz riziko faktor van benne rendesen, de ha ügyesen csinálod. Még jól is kijöhetsz belőle.
2013. nov. 13. 21:33
 19/22 anonim ***** válasza:
74%
Azért csak óvatosan, mert nagyon nagyon könnyen megütheted a bokád.
2013. nov. 13. 22:00
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Viszont, ha ez neked legális, nekem vannak készen leprogramozott oldalaim, csak nehéz felfuttatni őket.

Fele-fele üzletet ajánlok, ha benne vagy.

2013. nov. 13. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!