Ha van egy komoly tükrös fényképezőgépem, némi felszereléssel, hogyan kereshetek vele pénzt?
Néhány éve mélyedtem el a fotózásban, nagyon szívesen csinálom, de most már szeretnék a belefektetett sok tízezer (...) Forint után valamennyit kivenni is belőle.
Csak azt nem tudom, merről fogjam meg a dolgot. Partifotózás..? Esküvői, rendezvényfotózás..? Modell, portréfotózás? Szerintetek merre induljak?
Egy fotós tanfolyam nem árt, anélkül nehezen kapsz munkát. És azzal is nehezen.
Attól még hogy van egy drága géped nem fognak két kézzel kapni érted.
Ettől függetlenül persze szerintem érdemes megpróbálkoznod azzal, hogy pár szórakozóhelynek írsz, hogy szívesen vállalnál fotózást náluk!
Egyik ismerősömnek is bejött, bár elég sok helyre el kellett küldeni!
Ki az akinek ez ne fordult volna meg a fejében? Kérdésből ítélve még sincs olyan komoly cuccod, vagy nem vagy rámenős, vagy nem merültél el a témában. Az író is megírta: csak addig élmény a fotózás amíg nincs megrendelőd.
Ha van megrendelő akkor vannak igények. Néhány ember igényeit 100 vadész sem tudná eltalálni. Mint pl: mikor egy esemény fotózására kértek a magasból. Egy összejövetelt kellett fotózni, és azt hitte a megrendelő hogy a maréknyi ember majd jól fog mutatni egy mezőn, amire magas transzparenseket helyeztek el, fák, antennák, társaságában. Szóval az eredménytől én sem voltam elájulva, de a maximumot kihoztam a dologból.
Vissza a témához.
Először is Honlap, póló a honlapoddal, és egy esemény. Lehet egy szalagavartó, egy bármi, lényeg hogy felfigyeljenek rád. És hogy ne egy üres honlapot nézegessenek. Party fotózás halott dolog. Már csak azért is, mert nem az otthoni féltett gépem hanem egy olcsóbb gépet használnék. 2 eki után már a kutyát sem fog érdekelni mennyibe került a cuccod, (vagy hogy picit mosódott-e a felvétel) de az tuti hogy mindenki lökdösni fog, rosszabb leöntenek. Itt nincsenek nagy igények. 1000 kép, meg hogy mire az eki hatása elmúlik, fent legyen a honlapon a szivárványos emlék.
Esküvő fotózást általában profira, és a családra bízzák. Ugye az esküvő utáni képek általában műteremben készülnek, és néhány a szabadban. Erre olyan embert kérnek fel akinek legalább 10 000 portfóliója van már a témában. A mulatságra pedig vagy csak videóst hívnak, vagy a videós által ajánlott személyt kérnek fel a fotózásra. Ha nem mozogsz ilyen körökben, akkor baromi rögös az út.
Van jó minőségű fotónyomtatód, akkor állatkertekbe, vidámparkba, vagy bármi esemény színhelyére ki lehet települni, és emlékeket árulni, több kevesebb sikerrel.
Tudod nagyon sokan hiszik magukról, egy tükörreflexes gép vásárlása után, hogy ők ebből pénzt fognak csinálni. Ma már sajnos nem ezt a világot éljük. Ma mikor mindenki zsebében "fényképező" lapul. Mikor azt mondjuk egy kompakt 16 megapixeles kacsakő mérető gépre hogy szép képeket csinál. A fotó már csak egy múló emlék. Legtöbbjük addig tart amíg a vincseszter. Már az is elismerés ha a képed a neten 100 nál többen nézik.
Lehet belőle összeszedni némi pénzt, de csak rámenősen, pofátlanul ajánlgatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!