Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Zsírosnak tűnő startup cégként...

Zsírosnak tűnő startup cégként hogyan tehetek szert komoly befektetőkre?

Figyelt kérdés

Ez hogy működik? Hol érem el a befektetőt, mit kínálhatok neki, hogyan ad pénzt (pontosan hogyan?, milyen metódus alapján?) és mivel tud ezen keresni?

Van egy ötletem, luxustermékeket szeretnék gyártani, az egész arculat megvan, kivéve a masinák, a hely, stb.

Erre kéne befektető, olyan, aki gondolom megvenné részben a céget, cserébe pedig befektetne, vagy ez hogy megy?

Valaki világosítson fel. Én nem akarok minden szarról beszámolni a befektetőnek, csak adja oda a pénzt, legyen ő is lebiztosítva, én is, aztán csinálhassam azt, amihez értek.

2013. okt. 4. 19:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Gondolok itt elsősorban az értékpapír kiadásokról, eladásokról, ez hogy megy? Hogyan adhatok el értékpapírt egyáltalán?
2013. okt. 4. 20:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Úgy megy, hogy ad pénzt ezért a bevételed jelentős százalékát oda adod, 60%+. Neked meg a maradék.

Mondjuk nagyobb pénzért cserébe általába kérnek biztosítékot, föld, ingatlan, így ha bebukod, ő viszi a házad, te mész az utcára.

Hogy kéne müködnie?

Van egy verseny, van egy ötlet, ami a legéletképesebb, abba befektetnek, a haszonból leveszik a sápot.

Amúgy tévedésben vagy, ha azt hiszed nem lesznek veled ott. Hiszen ez a startup lényege, mentorálás. És bizony basztatni fognak. Ha amerikai ha magyar. Mert milliókat senki se ad úgy oda, hogy ne nézre hetente többször.

Vagy ha tuti, jelzálogozd be a házad és banki hitel.

Ők nem szólnak be viszont.

2013. okt. 4. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Amerikában 6-12 hónap, mire egy startupból is lehet valami. Amúgy startup inkább infotmatikára jellemző. Lásd Ebay, az is ilyen volt.
2013. okt. 4. 20:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Első, köszi!

Értem. És mi a biztosíték például arra, hogy a befektető az invesztálás nyomán nem veszi át teljesen a céget és kezdi el saját maga irányítani, aztán elküld a fenébe, miszerint úgyis az ő pénze, az ő üzlete? Ezt is szeretném elkerülni.

Ha kezdő vállalkozás akkor jó ideig nem fogok tudni hasznot kinyerni. Vagy de? Szóval lehet meg kéne várni amíg már keresőképes a cég és utána keresni befektetőket?

Egyébként az elvi része rendben van de a technikai kevésbé. Hogyan bocsájthatok ki hivatalos értékpapírt? Ez hogy megy?

2013. okt. 4. 20:41
 5/8 anonim válasza:

Ha jól értem az ötleten kívül semmid nincs? Mert ha így van akkor közlöm hogy senkitől sem fogsz tőkét kapni. Az hogy luxustermékeket akarsz gyártani nem egy nagy ötlet, én is azt akarok, ő is azt akar, erre még nem kapunk pénzt.

A startup cég azt jelenti, mint ahogy a neve is mutatja hogy egy működő, már meglévő cégről van szó, amiben van növekedési potenciál és ami a maga nemében egyedi. Valami olyat nyújt amihez bár van hasonló, de ez mégis más.

Ott van pl.: a Datemyschool.com, egy társkereső oldal az Usa-ban, ott van társkereső oldalból ezer, de ők tudtak újítani, valami olyat tettek hozzá ami a többinél nem volt még. Elindították és utána jöttek a befektetők. De ahhoz el kell indulni, ötlete mindenkinek van, de arra még nem adnak pénzt. Nekem is van egy weblap ötletem, de nem is remélem hogy találok hozzá befektetőt, addig biztos nem amíg el nem készül az oldal, és amíg el nem indítom hogy lássák a befektetők hogy pontosan miről is van szó, hogy érdekli-e az embereket, van-e benne fantázia és tud-e nőni.

Szerintem olyan ötleted legyen, amit kevés pénzből is el tudsz indítani, és utána azzal keress befektetőt. A lux termékek gyártása szerintem még néhány évtizedig nem lesz nagy üzlet.

2013. okt. 4. 20:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Itthon legalábbis.

Üvegművész a szakmám és rengeteg olyan kombinációt vettem észre amiket a kortárs művészek nem használnak, luxustermékekben pedig nem jelenik meg, pedig az üveg, az egy nemes anyag. Általában inkább a sznobériára építve próbálják a felpumpált művészek eladni a szarjaikat.

Én ezzel szemben tömör minőséget és eleganciát gyártanék mesteri kifinomultsággal. Csak kellenének hozzá partnerek.

Lehet, hogy első körben megmunkáló cégeket keresek és szponzorként, támogatóként megkérem őket, hogy bizotsítsanak X technológiát bizonyos ptorotípusokhoz és a kiállításokon, stb kirakom mondjuk a katalógusukat. Ez életképesebb?

Utána jöhetnek a befektetők.

2013. okt. 4. 20:49
 7/8 anonim válasza:

Biztosan vevők lesznek a tömör minőségre és eleganciára. Szerinted miért tudják eladni a felpumpált művészek a szarjaikat? Mert a pénzes emberek abba teszik a pénzüket. Te akkor tudnád eladni azt amit itt kigondoltál, ha lesz saját pénzed és finanszírozod magadnak, de lehet még akkor sem.

Szedd össze magad és találj ki valami életképes ötletet.

2013. okt. 4. 20:58
 8/8 anonim ***** válasza:

A startup cégek leginkább IT cégek, ahogy írtam korábban is, de ahhoz kell lenned már egy cégnek. Ilyenekere lehet pályázni itthon is.

De neked se pénzed, se céged, így pénzed nem lesz.

2013. okt. 6. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!