Ültethetek gyümölcsöst a saját termőföldemre úgy, hogy a csmetéket én magam álítom elő?
Figyelt kérdés
Pl: veszek faiskolákban egy két mogyoróbokor csemetét és azok késöbbi tősarjait használom fel.2013. okt. 9. 02:04
1/16 A kérdező kommentje:
Földem van kb 2 hektár. Tőkém az kevéske :-( állami támogatást sem kívánok felvenni. A válaszokat előre is köszönöm!
2013. okt. 9. 02:08
2/16 anonim válasza:
Jézusom, miért ne ültethetnél. :) Annyi, hogy amikor nagyjából elkészülsz, be kell ballagni a földhivatalba, és megváltoztatni a művelési ágat. Látom nem tettél le a mogyoróról. :) Annyiból mondjuk tényleg jó, hogy talán nem lopják.
3/16 A kérdező kommentje:
A belefektetett összeget próbálom minimalizálni, így bukni sem fogok. Ha nem tudom majd eladni a termést ,szerintem akkor is életben maradok majd ezzel a hozzá állással.
2013. okt. 9. 18:30
4/16 anonim válasza:
ennyi erővel, ha már a munkád befekteted, valami értelmeset is termeszthetnél. A kajszi pl mindig nagyon megy, és nem is igényel sok gondoskodást. Persze csak akkor, ha olyan helyen van. és az sem igaz, hogy kevés a befektetés, mert 2 hektárt tisztán tartani sem olcsó.
5/16 A kérdező kommentje:
Kb mennyibe kerül a "tisztánttartás" ?
2013. okt. 9. 20:41
6/16 anonim válasza:
hát, ez rajtad múlik... Legalább kaszálni kellene egy évben 2-3 alkalommal, ami lehet, hogy csak az idődbe kerül, plusz a kivonulás, de lehet hogy fizetsz valakinek. De jobb lenne rendes sorközművelést végezni. Metszeni is kell azért. Na meg leszedni sem olcsó. Ezt egyedül nem hiszem, hogy be tudnád takarítani. Vegyszerezés. Évente simán el lehet rá költeni 50 ezret úgy, hogy észre sem veszed. Én jót akarok neked, ne értsd félre.
7/16 A kérdező kommentje:
Rendes vagy ,hogy ezeket elmondtad nekem. Egy ilyen témában avatatlan személy mint jómagam igen csak elgondolkodik ezen információk birtokában.
2013. okt. 9. 21:52
8/16 A kérdező kommentje:
Talán még a dió ami bejöhet. Egyszer egy hozzáértő személly azt mondta a erről a bizonyos 2 hektárrol, hogy 50 aranykorona. Ez pontosan mit jelent. Azt persze én is látom, hogy jó agyagos. Esőbe autóval nem is érdemes rámenni.
2013. okt. 9. 21:59
9/16 A kérdező kommentje:
Dió fákra tudok kötni valami biztosítát? Pl: el lophatják :-(
2013. okt. 9. 22:04
10/16 anonim válasza:
A diófa jó lenne, de max a következő generációnak. Értékelhető termést 20 éven belül nem fog teremni. Ami nekem nagy félelmem lenne, hogy ha a jó magyar faiskolákból vásárolsz, legalább 10 év mire kiderül, hogy egyáltalán olyan fajta diót kaptál-e, amit kértél (na nem mintha külföldön más lenne a helyzet). Mi volt, hogy vettünk normális helyen 10 egyforma gyümölcsfát, és nem volt közte kettő, amin ugyanolyan termés lett volna. Amúgy sem hiszem, hogy a dió szeretné az agyagos talajt. Inkább a kevésbé kötött talajon érzi jól magát. Ha összesen 50 aranykorona, akkor az nem túl jó. Hektáronként 30 felett az már úgy nem rossz, de inkább 35 felett az igazi. Legjobb, ha kiadod bérbe. Az minden évben fix jövedelem, és egy kapavágásnyit sem kell dolgozni. Ha ez valami gyümölcsös, szőlős részen van, ahol nem szoktak géppel dolgozni, akkor viszont annak kell utána nézni, hogy a te talaj típusodon milyen fát érdemes ültetni. Be kellene vizsgáltatni a földet. Ha ez valami vizenyősebb alsóbb helyen lenne, akkor esetleg szilva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!