Hogyan lehetséges hogy a saját pálinkafőzdémben készült pálinkámat palackozzam, árúsítsam?
Erről majdhogynem könyvet lehetne írni .A válasz : Nem egyszerű ! Javaslom vedd fel a kapcsolatot egy jövedéki ügyintézővel aki jártas a témában ,illetve könyvelővel ,nav-al . Engedélyeztetni kell ,kell hogy legyen jövedéki biztosítékod,zárjegyet kell készíttetni amit személyesen vehetsz át Budapesten egy biztonsági nyomdában .A többi kis apróságról nem is beszélve : anyagbeszerzés ,üveg,címke ,kapszula vagy csat ,palackozó berendezés (ebből van az egészen egyszerű kicsi vákumostól kezdve a legkorszerűbb gyártósorig ),a határ itt is a csillagos ég .
Ha árusítani akarod akkor kell egy bejelentő program a NAV-tól ,kell egy többszázezres számlázó program . A bürokrácia egy agyrém . Ja és akkor még kell ,hogy legyen engedélyes adóraktárad is .És még véresre gépelhetném a körmömet ,de tényleg jobban jársz ha a téma szakértőivel veszed fel a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!