1.3 ha szántóföld ma mennyit ér Veszprém megyében?
Figyelt kérdés
2013. szept. 26. 21:36
1/10 anonim válasza:
Nagyon sok dologtól függ. Ha 30 AK felett van, akkor 2 millió fölött valamivel.
2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy milyen messze van az uttesttől, de 35 aranykoronás és a mai napig művelik, trágyázzák. (bérbe van adva).
Eléggé rá vagyunk most szorulva a pénzre, ezt tudja a bérlő is, aki megvenné. Felajánlott 1,1 milliót érte.
Szüleim nagyon megörültek, hogy ennyi pénzt adna, de én tartok tőle, hogy becsap.
Mit kellene tennünk?
2013. szept. 27. 19:14
3/10 anonim válasza:
Itt Tolna megyében 35 aranykoronás földek 1.8 millióért mennek/Ha... Bátyám 0.6 hektárt vett 600 ezer körül nem olyan rég. Nem tudom felétek milyenek az árak, de mindenképpen megkérdeznék egy helybeli, de kívülállót (mármint akit nem fűz érdek sem hozzátok, sem a bérlőhöz). Esetleg a földhivatalba bementek, és megnézitek mennyiért vannak kifüggesztve a földek. Több százezret bukhattok, ne kapkodjátok el. Gondolom annyira azért nem fontos a pénz, hogy féláron odaadjátok... Amúgy én földet soha, semmi pénzért nem adnék el, mert folyamatosan csak nőni fog az értéke, de megértem, ha szükség van a pénzre... :-S Kérdezzetek meg másokat is, hogy mit adnának érte. A bérlőnek ugyan elővásárlási joga van, de meg kell adnia azt az árat, amit a másik vásárló fizetne érte.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2013. szept. 28. 09:14
5/10 anonim válasza:
# 3
Ha soha nem adnád el akkor nem mindegy hogy mindig nő az értéke?
6/10 A kérdező kommentje:
Valami olyasmit mondtak, hogy jövőre változtatnak valamin, ami azt jelentené, hogy az állam előbb vehetné meg a földet és kevesebb pénzért, mint amennyit már adna érte. Erről tudtok valamit?
2013. szept. 28. 14:12
7/10 anonim válasza:
:D Az államnak most is elővásárlási joga van. A föld adás-vétel úgy működik, hogy kapsz egy ajánlatot, amit ki kell függeszteni a földhivatalba. Vannak, akiknek elővásárlási joga van. A lényeg, hogy bárki megveheti a területet, aki rangsorban az ajánlattevő előtt áll, de meg kell adnia azt az árat, amit a vásárló ígért.
9/10 anonim válasza:
# 8
Szerintem az IQ-dal egyenlô!
10/10 anonim válasza:
Ez kb annyira volt velős, mint az első megnyilvánulásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!