Mit árulhat egy őstermelő és decemberi igazolvány kiváltása esetén milyen költségekkel kell számolnia a következő évben?
Fő kérdésem a fenti kettő.
Plusz kérdés (erre kevés esélyt látok,hogy választ kapok),hogy a 22.800 Ft önkormányzati támogatást (régen RÁT,most azt hiszem FHT) kapható-e őstermelői csekély bevétel mellett?
Itt azt írják alul,hogy az egyszerűsített foglalkoztatás nem minősül kereső tevékenységnek (tehát mondjuk meghatározott alkalmi munka mellett még nem vonják meg a 22.800Ft-ot,de rákerestem erre a EF-re,és ezt találtam:
De nem értem pontosan,hogy az őstermelőség bele tartozik-e valamelyik idénymunka kategóriába!?
Köszönöm!!!!
Sajnálom,hogy a segítőkész Válaszadóm nem tért vissza,de most újra megpróbálkozom.A decemberi kételyemmel felhívtam a NAV-ot,azt mondták,hogy onnantól vagyok őstermelő,hogy ott voltam,tehát 13.12.12. és nyugodtan írjak nyugtát 14-ben 13-ra ebből nem lesz gond (mivel tényleg volt 30 nap amíg kiküldték az adószámom).Már van nyugtatömböm is és meg is írnám,csak szeretném tudni,hogy van-e minimum összeg,vagy akár már ha 1.000 Ft bevétel bekerül a 2013-as betétlapomra,már akkor se vagyok idén kezdő őstermelő?
+A növénylista bővítésére vonatkozó kérdésem (amit 20-as kommentemben írtam) továbbra is él.Köszi!
Szia!
Most találtam rá erre a topikra, így négy év után mi történt a kis gazdaságoddal? Én most gondolkozom, hogy őstermelő legyek, vágott virágot szeretnék termeszteni. Ugye váhott virág termesztő is lehet őstermelő? A kezdő növényeimet gyökereztetve rendelném meg, majd nevelném, illetve szaporítanám őket. Feltudnék építeni saját állományt. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!