Ti milyen vállalkozást indítanátok el, ha lenne 1-1.2M Forintotok? (Bővebben lent)
Sziasztok!
Azt lenne a kérdésem, vállalkozó szellemű emberekhez főként, hogy: szerintetek mire lenne manapság kereslet a "piacon" úgymond. Mire lenne szüksége az embereknek, ha tegyük fel Én vállalkoznék egy kissebb üzlet indításához, viszont több gondolatom is felmerült... Kíváncsi vagyok ki mit tenne helyettem?
Én gondoltam taxizásra, utánfutó-bérlő cégre, takarítócégre, lángososra vagy netán kész hidegételek készítésére (üzemi) és azt pl piacon, büfékben, munkahelyi kantinban árulni (somlói galuska, tiramisu, trüffel, vagy különféle szendvicsek).
Mondjuk úgy, hogy a dolgoknak még pontosan nem jártam utánna milyen NEM ELEMI feltételei vannak (tehát üzlethelyiség stb) viszont pénz vegyük úgy, hogy összeszerezhető, valamint a szükséges papírok és végzettségek meglennének.
Mit tennétek helyettem?
Az adot ismerjuk:)) az 24000Ft-nal kapasbol 6480 minusz :) plussz a tobbi ismeretlen kotlseg :))
Miféle adó te nagyon vidéki? 24000 az 24000 nem 6480 minusszal. Úh. Tényleg kár itt belekezdeni. Itt nincs adó, de ha nagyon akarod akkor be tudnak jelenteni 8 órába alkalmazottként akkor lesz adó. Szerinted melyik nyomorék taxis az amelyik csak azért hogy rövidítse a pénztárcáját bejelntetti magát? Hát az csak is te lehetsz esetleg a nyomi taxis ismerősöd. Vagy csak velem akarod megetetni hogy muszáj a bejelentettség. Mondom még egyszer te Pistike. Kérdezd meg a bérlőket és a taxis vállalkozókat, ne itt huppogjál mint valami hú' de okos.
De vegyük csak havi bérlésnek ez esetben 180 000Ft/hó a bérlés, előző jól mondja a 72 000Ft/hó-es tagdíjad továbbra is fizetned kell + a biztosításodat, mosatást, számlapapírt, könyvelőt stb. stb. legyen pl. 280 000Ft/hó a teljes.
A mosatásos pontig van igazad. Ki a könyvelőm? :) Jó lenne már végre felvilágosítanátok arról, ha bemegyek egy munkahelyre dolgozni és úgymond a vállalkozó "lekaszálja rólam" a pénzét akkor én még miért tartozom neki egyéb könyvelői dolgokkal (vagy magamnak?) nem értem. Kifizetem neki a 180-at + 60 (ez a járulékokkal együtt történő tagdíjbejelntettséget tartalmazza)
Hahó? Jóreggelt. Taxiztatok? Van igazi ismerősötök aki fel tud világosítani benneteket arról, hogy ha kifzetsz 60 ezret a TAGSÁGI DÍJRA az azt jelenti, hogy a könyvelést ők végzik el (nem én ők utánnuk bakker?!?!?!) én mi a lószaromat könyveljek el? Nincs vállalkozásom, nincs semmim akkor mi a szarom van? Most ne számoljuk már ide a 6000 Forintos TB járulékot amit egyébként is minden embernek fizetnie kell és ebbe álljunk le vitatkozni, mert rögvest falra mászok! Az autó biztosítását is a cég fizeti bakker. Nem én. Mondam. Kérdezz meg mindent ne itt velem értetlenkedj!
Direkt le írtam eleinte. Igen kell kaució (hiszen pont erről beszélek hogy ha, lenne egy millióm?...) akkor igen, de addig nem amíg minden suzuki ignises neki áll taxizni a pályaudvarok mellett mezitláb.
Még egyszer leírom: legolcsóbb taxi kiadásai:
kb 6000 kocsi
kb 2000 tagság
kb 5000 benzin
SLUSSZ
Ez mennyi? Ki tudod számolni? De közbe hagyjuk már az egyéb ilyen: Wunderbaumot minden nap venni kell a visszapillantó tükörre meg, minden nap ki kell lakkozni a cipőm és húúú az is pénzbe kerül meg mit tudom én ilyen csipszar "inkább kifogásolok" stílusú hozzászólásokat, mert már nagyon únom. De nem baj dobjatok még vissza vagy 3-4 olyan hozzászólást amin centre pontosan le van vezetve, mi kiadások vannak amit húde nagyon érdekes módon? valami másik dimenzióban élnek a taxisok ŐK KI TUDJÁK FIZETNI? Hát ez felettébb érdekes... Most erre jöjjön a szokásos duma: én vagyok a szar hülye, meg dögöljek meg stb, mert nekem ilyesmi eszembe jutott...
Így nem lehet normálisan beszélgetni.
Akkor menyj és töltsd az teszkó polcait havi 80 ezerér.
Ohh mester elnézést kérek! Nem tudtam, hogy feketén issza a kávét, sem pedig hogy feketézik a taxival :)
Tény leborulok nagyságod előtt, én balga eddig erre nem is gondoltam, kapásból 200 000-el több nálad marad, ha holmi adózással nem foglalkozol. És ez csak 20 napi melóért respekt!
" AH sejtem befektetot keresnel aki ezeket a baromsagokat megfinnaszirozza neked elore:))) Hehe ilyenre nem fogsz talalni senkit se!!"
Kedves Pistike!
Ne utánozz légyszives. Ugyan ezt én írtam le rólad, pár hozzászólással előbb. Te azért jársz szerte ide, és próbálkozgatsz oltogatással, mert ez a viselkedési forma rád igaz, vagyis ha netán nem kapsz el senkit akinél lenne pénz: rögvest kicsapod a hisztit hogy: "ki mit képzel magáról"
Köszönöm, hogy eme szép megnyílvánulásoddal megerősítetted bennem a veled szemben érzékelt negatív észrevételem.
Kedves 21:34 !
Én úgy hiszem, hogy ha kifizetek 180-at (ami valljuk be nem kis pénz egy bérlésre havonta) plusz ezen kívül 60-at egy másik cégnek + ezen kívül fizetem a jó drága adóval ellátott 420-450-es üzemanyagárat, akkor nyugodt lelkiismerettel feküdnék le és aludnék mert igen is rohadt sok egyéb áfás terméket/szolgáltatást fizetek így is az állambácsinak.
Gondold el, kibérlek egy kocsit a vállalkozó a 180-ból jó ha megtart vagy 80-at (a többi bizony adó, könyvelés, szervízre, és egyéb általad felsorolt költségekre megy el a pénz) ami persze nem engem illet meg, DE ÉN fizetem ki. A tagsági díjjal nem csak a diszpécser szolgálatnak teszek munkát hanem szép kis adót fizet abból is a fő taxi társaság akihez pl belépnék ha belépnék.
Nekem mindent feketén fehéren többször megrágva oda és vissza elmeséltek eleinte nekem is furcsa volt ez a taxis világ, de amikor megtudtam, hogy hát ez is adóba megy el jó része.
(EGYKIS OFF: Én spec nem dohányzom már rég, de most ez körülbelül ugyan az: a dohányos ember jóval több adót fizet ez miatt, mint egy nem dohányos. Neki mégse olcsóbb semmi, és a munkahelyén sem fogják adókedvezményben részesíteni. Ezt csak megjegyzésnek írtam. De most a politikát hagyjuk )
Ritka NAGY allatfaj lehetsz "baratom"!!! Azert mert valaki dohanyzik miert is illetne meg adokoedvezmeny??? O igenybe vesz egyszolgaltatast aminek annyi az ado tartalama amennyi es pont!!!
Arra meg felhivnam a figyelmedet, hogy a kerdesed ugy hangzott el, hogy milyen vallalkozast inditanatok el! Tehat ebbol szamunkra(szamodra NEM) az jott le, hogy legalis uton szeretned azt csinalni! Nah most amennyiben Te mindent feketen es Afat lecsalva szeretnel businesselni akkor keres az okos haverjaid kozt otletelot mert ezek szerint TE uber vagy mindenben. Csak tudnam mit is keresel itt akkor!! Nem tudom milyen putrifalvan lakhatsz TE, de a nagy vagyoroskban eselyed sincs ugy Taxizni, hogy nem vagy valamilyek tarsasag tagja. Innentol kezdve perkalhatsz nekik rendessen. Ha meg megfognak hogy nem fizetsz Afat a fuvarok utan meg allambacsi is jol megbuntet de hat neked megeri:))
Kettonk kozul meg nem en kuncsorgok itt penzekert maradjunk ennyibe:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!