Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ti milyen vállalkozást indítan...

Ti milyen vállalkozást indítanátok el, ha lenne 1-1.2M Forintotok? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azt lenne a kérdésem, vállalkozó szellemű emberekhez főként, hogy: szerintetek mire lenne manapság kereslet a "piacon" úgymond. Mire lenne szüksége az embereknek, ha tegyük fel Én vállalkoznék egy kissebb üzlet indításához, viszont több gondolatom is felmerült... Kíváncsi vagyok ki mit tenne helyettem?

Én gondoltam taxizásra, utánfutó-bérlő cégre, takarítócégre, lángososra vagy netán kész hidegételek készítésére (üzemi) és azt pl piacon, büfékben, munkahelyi kantinban árulni (somlói galuska, tiramisu, trüffel, vagy különféle szendvicsek).

Mondjuk úgy, hogy a dolgoknak még pontosan nem jártam utánna milyen NEM ELEMI feltételei vannak (tehát üzlethelyiség stb) viszont pénz vegyük úgy, hogy összeszerezhető, valamint a szükséges papírok és végzettségek meglennének.

Mit tennétek helyettem?

2013. szept. 10. 21:05
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
12%

Nem szólnék bele, nekem apám taxis. Mondjuk ő már lassan 40 éve nyomja ezt.

Amúgy az autó bérlést is számold bele, aminek napi 5-15 ezerig terjed a ktg. Biztosítási ktg. Stb.

Az a baj, hogy sok olyan ktg. van, amit az ismerősöd nem mond el.

Plusz, ha egyéni vállalkozoként csinálod, havi fix 50 ezer ha katás vagy.

Vagyis az autó, meg a járulék 120 ezer mínusz.

2013. szept. 12. 10:00
 12/37 anonim ***** válasza:

" viszont pénz vegyük úgy, hogy összeszerezhető, valamint a szükséges papírok és végzettségek meglennének." ??? mi van ??? Tehát akkor egyik sincs meg? Akkor mi értelme kamu kérdésekkel vesztegetni mások idejét, te ****!

"Mit tennétek helyettem?"---ha válaszolnék erre a kérdésre, azon kívül, hogy a temetéseden sokan nevetnének, börtön büntetést kapnék, ami már kevésbé lenne nevetséges!

2013. szept. 14. 08:22
 13/37 anonim ***** válasza:
80%

Ember TE nagyon nem tudsz számolni!!!

Segítek számolni mert látszik nagyon gyenge vagy belőle! De segítek! Először is bevétel. Ha átlagosan 2000Ft fizetnek az utasok, akkor az annyit tesz, hogy átlagosan 5km/út, plusz míg a taxis az utas elé megy utána pedig valahol megáll tehát lesz 8km/út! Napi 10(napi fuvarszám)x8(km)x24(nap)1920km vagyis 153,6L üzemanyagot fogyaszt egy hónap alatt ami az általad számolt benzin árral 66.000Ftra jön ki. Bevétel 480.000Ft Ebből az összeg után fizetsz a taxi társaságnak is 5-10%tutira!De számoljunk csak 5%ot ami úgy színt 18.000Ft! Mivel a nettó árból számolják a jutalékot. És már 84ezernél járunk! Befizeted az áfát 102.000Ft ekkor 186.000Ft kiadásnál jársz. Vállalkozásodnak is vannak költségei és járulék terhei, Ha bruttó 100.000Ft-ra jelented be magadat(Nettó 65.500Ft) akkor az további 128.500tal csökkenti a nyerseséged ami 394.500nél tartunk! Könyvelőnek is kell fizetnéd 4-5000Tutira és így 400.000Ftot fizettél ki! Aztán bérelsz hozzá autót mert ugye venni nem veszel hozzá amire azt mondtad 200.000 havonta és máris 120.000Fttal több a kiadásod mint a bevételed és havi 65500Ftért nem fogsz 24napot taxizni!!! Olyan költségekről nem is beszéltünk ami éves szinte apró cseprők de 1 év alatt elég szép összeget kitesz!

Másik dolog nem azt mondtam vegyél ujjat hanem arra reagáltam, hogy azt írtad helyed van csak ki kellene alakítani. De ha bérelsz akkora helyet 150-200ezer lesz havonta azt ki is kell tudnod termelni és első hónapokban tuti nem leszel meg 0 közelében sem így pedig ha nincs tartalékod elvesztél! ÁNTSZ nem fogja érdekelni, hogy TE most kezded vagy mikor hanem az fogja érdekleni, hogy a törvényi előírásoknak mennyire felelnek meg a nálad létező dolgok. Azt meg nyugodtan elfelejtheted, hogy te egy inverteres hűtővel fogsz hűtendő gyorsan romlandó élelmiszert szállítani főleg eladásra.

Szerintem kicsit nézz körbe a világba, hogy tudd 1millioért nagyon sokat kell dolgozni de valójában nem ér semmit se ha vállalkozást akarsz nyitni!!!

2013. szept. 14. 10:16
 14/37 A kérdező kommentje:
Én a taxizást nem vállalkozásra értettem, bocsánat hogy nem írtam ezt oda, de szerintem kivehető lett volna a szavamból, (tudok számolni) hogy ezt én a kölcsönzős módszerre gondoltam.
2013. szept. 15. 08:55
 15/37 A kérdező kommentje:
Teljesen, az "alkalmazotti" kölcsönzésre.
2013. szept. 15. 08:58
 16/37 A kérdező kommentje:

" viszont pénz vegyük úgy, hogy összeszerezhető, valamint a szükséges papírok és végzettségek meglennének." ??? mi van ??? Tehát akkor egyik sincs meg? Akkor mi értelme kamu kérdésekkel vesztegetni mások idejét, te ****!

"Mit tennétek helyettem?"---ha válaszolnék erre a kérdésre, azon kívül, hogy a temetéseden sokan nevetnének, börtön büntetést kapnék, ami már kevésbé lenne nevetséges!

Köszönjük Mr. szájkaratés kis 15 éves hugyos szájú. Látom nem neked való a téma.

Azt veszem ki a szavbaidból, hogy itt "vadászol-vadászgatnál" mások ötletére és, ha nem tetszik valakinek az elképzelése már is jösz az alpári sítlusoddal (bár ezt már megszoktam más hsz-ben is eljátszottad, rád vall hisz csak egy Te tenyeres-talpas vagy)

2013. szept. 15. 09:05
 17/37 anonim ***** válasza:

Lol kedves emberke lehetsz.

Tenyeres talpas nagyon jó szöveg, gondolom sokszor megkaptad már, ideje volt továbbadni :)

Mellesleg szerinted miért akarnék életképtelen ötleteket lekoppintani? Elárulok egy titkot nem akarok, egy ilyen ötlettel és megtérülés számítással, én a vonat elé feküdnék. Viszont ha neked ezt tanácsolnám, azért már börtön járna!

Összegezve az elhangzottakat nem tanácsolok semmit! Viszont nem ártana, ha mások tanácsait megfogadva kicsit jobban utánaszámolnál a dolgoknak.

2013. szept. 15. 09:22
 18/37 A kérdező kommentje:

Most, ha már így ennyire kinyílvánulkoztak a taxisok mivoltjai akkor elmondom mégegyszer érthetően a gyengébbek kedvééért ott a hátsó padban ülő maszturbáló Pistikének is, jól érthető legyen.

A taxizás részemről nevezzük "vállalkozásnak" mert 1 millió alatt beindítható, és úgy, hogy közben "vállalkoztam a rizikóra" tehát feldobtam az 1 misit arra, hogy ezentúl ne egy fix havi munkahelyem legyen hanem foglalkozásom. A kettőnek picit másabb a mögöttes tartalma.

Taxi tanfolyam 60-80 ezerig terjed, viszont a Páv 2 (ami az előttem szájkaratéző Pistikének nem hiszem, hogy egy könnyen menne) 8100 Ft, de ezt csak úgy teheti meg, hogy előtte orvosilag meg is felel rá 102-es kóddal ami megint 7.000-rel és a jogsiját le is kell cserélnije újabb 4.000. Majd keres egy Taxis VÁLLALKOZÓT aki belépteti (ez kb 60-80.000 ezer/hó/tagdíj) és vagy ott vagy máshol bérel is hozzá valami 5-9.000 Forintos autót KÖLCSÖNÖZ. Megy napi 120-170km-ert budapesti viszonylatban, ennek a benzinköltsége 4-8.000 közt mozog így a bruttó bevétele elérheti a 22.000-35.000 napi szinten is !!! Most minden más taxis hurroghat, meg eltemethet, meg elkezdhet trágárkodni itt de ez tény és (akkor is így van). Igen is ennyit keresnek egy nap. Ebből vond le az összes napi kiadását. Nem a VÁLLALKOZÁSRÓL beszéltem. Pistike és Marcika is megértette?

A dumám elején lévő kiadások EGYSZERI azaz egyszer kell elvégezni a taxizáshoz, majd 5 (azaz öt évente) hosszabbítani a jogsit kbb 11.000Ft) Nem tudom mi ebben az olyan nehezen megérthető? Napi 13-16.000 kiadása van egy ilyen taxisnak és bepörög a minimum 23-28.000 ezer. Ez csak a benzinpénztől és a megtett fuvarok milyenségétől függ.

Hoppá most lebuktak a taxisok ! Háhá. igen is jól keresnek "szegénykék". Ne akarjatok megnyőzni, hogy ez nem "vállalkozás" direkt idézőjelbe tettem hogy Pistike megint tudjon (vagy ne tudjon?) kötekedni: "dehát ez nem vállalkozás". -címszó alatt, ha erre valaki mondjuk úgy áldoz rengeteg pénzt, és időt az igen is vállalkozás. Hogy kitellik-e egy millióból. Szerintem simán. Mivel vannak havi és egyszeri (amit e legelején leírtam) kiadások.

2013. szept. 15. 09:26
 19/37 anonim ***** válasza:

Hagyjad 17es! O mas ertelmi szinvonalon all mint Mi es nem erti mirol beszelunk!!

Kedves kerdezo vagj bele minnel hamarabb ezekbe a vallalkozasokba es sok sikert kivanok hozza a tobbit meg az elet ugy ishozza :)))

2013. szept. 15. 09:28
 20/37 A kérdező kommentje:

A Halnál már meg című című dumádat kaphattad már meg jópárszor :)

Ezeknek utánna néztem utánna olvastam. Három ismerősöm és két vállalkozó azaz összesen öten ezt csinálják. Csak elég infót tudok már mondani és ahol letettem a taxis vizsgámat ott is simán voltunk 10-en taxisok és nem panaszkodtak. Mit gondolsz szerinted Én miért nem taxizok? Mert utánnam dobják az autókat ha jelentkezni szeretnék? Azért nincs hely és azért nem lehet egy könnyen bekerülni mert k..va nehéz, kihalásos alap. Ha olyan szar lenne ahogy ti azt lefestitek (van egy gyanúm azért sírtok mert taxiztok) akkor már rég abbahagynák mások is.

2013. szept. 15. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!