Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lehet egy garázst...

Hogyan lehet egy garázst üzletté nyilváníttatni? MI kell hozzá? Mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés

2013. szept. 9. 21:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez így elég általános. Milyen üzlet lesz? A garázs mellett van ház ami a tied?
2013. szept. 10. 11:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Egy társasháznak a garázsa az enyém. Egy bemutatóterem lenne ott. A főnököm nyitná. Van egy olyan helyiség ahol már van üzlet ott van üzletszerű tevékenység, itt csak én dolgoznék és lenne az irodám, és mellette lenne pár ajtó amit ha valaki bejön megnézhet, de nem nálam fizet, hanem a telephelyen. Elég speckó, szerintem ehhez nem kell üzletté átnevezni. Garázs jellege kívülről megmarad, csak egy táblát helyezek ki.
2013. szept. 10. 13:51
 3/4 anonim ***** válasza:

A társasház engedélye biztos kell majd hozzá, hogy garázsból üzlethelyiség lett. A bemutatóterem is üzlethelyiség, gondolom a főnököd fizet bérleti díjat Neked. Neked rendelkezned kell a bemutató terem nyitásához, a lakók 75%-ának a beleegyező nyilatkozatára, gondolom a hivatalok felé bejelentési kötelessége van a főnöködnek. Helyetekben utána kérdeznék a tűzvédelmi előírásoknak is.

Gyakorlatilag működhetne enélkül is, de egy ellenőrzés esetén büntethetnek érte.

2013. szept. 12. 00:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Voltam bent az önkormányzatnál és nem kell engedély, semmi. Mivel az én tulajdonom a lakóknak sem kell az engedélye. Érdekes, és engem kicsit meglepett, de mindegy... Ők mondták. Egy egedélytkérelmet mégis beadtam azért, és azt el is fogják bírálni 8 napon belül és azt mondták, hogy megkapom. Szóval nincs akadály. És mivel nem folyik ott üzletszerű tevékenység, tehát nem értékesítek ott pénztárgéépel stb. Nem kell üzletté nyilvánítani sem. De az sem kerül pénzbe de elég nehézkes mert sok feltételnek kell megfelelni.
2013. szept. 12. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!