Külföldön akarok árusítani saját gyárátsú kézműves terméket (fajáték, stb). Hol vannak európa legjobb kézműves vásárai, rendezvényei ahol lehet árusítani?
Nagy kézműves vásárokra elég drága a kiállítói bérlet, így én nem ajánlanám, hogy rögtön ott kezdj. Viszont Ausztriában és Németországban egyre nagyobb kultusza van az amolyan "Flohmarkt"-oknak. Ez olyan bolhapiac szerűség, kicsit búcsú-hangulattal, tehát sokminden akad és szerintem ott lenne érdeklődés ilyesmire. Vannak kifejezetten régiségvásárok, használtpiacok és van, ahol bizony a kézműves termékeket helyezik előtérbe. Itt sokat találsz: [link]
Aztán érdemes ráfeküdni a karácsonyi szezonra, amikor meg jönnek a "Weihnachtsmarkt"-ok, szintén német nyelvterületen. Ha addig össze tudsz kuporgatni egy kis pénzt, egy nagyobb német városban jó bevételt lehet termelni (csak ki ne fogyjon a készleted), az ilyen helyeken imádnak mindent, ami egyedi és minőségi, egy kézműves fajáték tuti befutó. Bár nem vagyok teljesen tisztában az áru méretével, de az osztrák/német piac ilyen szempontból azért is előnyös lehet, mert Magyarországról vonattal vagy autóbusszal is nagyon könnyen és viszonylag olcsón elérhető, ha a saját autóval furikázás még nem jöhet szóba.
Köszi a választ!
esetleg még kérhetnék annyi segítséget hogy merre vannak ezek a drágább nagyobb vásárok?
Ezek a nagyobbak: [link]
De akad még pár Nagy-Britanniában vagy Hollandiában is, ami nincs hozva, tehát ez közel sem teljes lista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!