Meskások! Egyedi kézműves dolgaitokat online értékesítők! Ezt a nyilatkozatot hogyan értelmezzem?
www.metropol.hu/itthon/cikk/992438-az-online-aukciok-utan-is-gondolni-kell-az-adozasra
A legvégén lévő interjú érdekes és új számomra, mert eddig úgy tudtam, ez a tevékenység a legelső forinttól adóköteles. De ha van ez az adómentesség, akkor ez biztosan nem jelenti azt is, hogy nem kell számlát adni, és bevallás-mentes, gondolom, be kell vallani, csak adózni nem kell eddig az értékhatárig, de egyáltalán nem? Vagy mégis? Tudná nekem valaki értelmezni?
Végülis igazad van, hiszen mi bizonyítja, hogy direkt eladásra csinálta valaki pl. azt a szappant, vagy saját részre, de abból nem lehet keveset csinálni, évekig pedig nem tárolható, mert avasodik, akkor inkább túlad rajta, erre pedig a meska alkalmasabb, mint a vatera, mert aki ott nézelődik, az direkt ilyesmit keres.
Ez az adószám érdekelne engem, látok itt erre vonatkozó kérdéseket, be is jelöltem figyelőre, de senki nem válaszol rájuk. Konkrétan az érdekelne, ha valakinek nincs semmilyen jogviszonya, eü-i biztosítása, nyugdíjbiztosítása sem, annak milyen kötelezettségei lesznek ennek a kiváltásával? Ha kap adószámot, onnantól kezdve akkor is köteles-e fizetni az egészségbiztosítást, ha semmi jövedelme nem lesz?
Az eddigi választ pedig köszönöm.
Gyakran nézem az ilyen oldalakat. És szerintem olyan hatalmas forgalom nincs. Mert ugyan azt a ruhát többedik alkalommal újítják meg...
Nem sok bevétel származik, ezért nincs miután adózni...
mondjuk, ha hobbiból készítesz dolgokat otthon, a saját szórakoztatásodra - ugye igen sokan kézimunkáznak tényleg önmaguk gyönyörűségére, mert szeretnek szőni, csomózni, kötni, horgolni, varrni, barkácsolni, régi dolgokat felújítani, vagy bárhogyan kreatívkodni -, és ha felhalmozódnak otthon a kézzel készített dolgaid..? az azért árnyalja némileg a képet...
mert akkor máris "megúnt saját dolgaim" státuszba kerülnek, és akkor miért is ne árulhatnád adószám kiváltása és egyebek nélkül?
mert gondoljuk csak végig: unod már a dolgaid, amiket korábban készítettél, vagy csak túl sok van már belőlük; de ha eladod őket, vehetsz az árukból újabb alapanyagokat, és hódolhatsz tovább a hobbidnak... nem nyerészkedési szándékból teszed tehát, így teljesen indokolatlan is lenne megadóztatni, nemde..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!