Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozóként vásárolh...

Linkoln kérdése:

Egyéni vállalkozóként vásárolhatok nagykereskedelmekből, vagy ahhoz KFT-nek kellene lennem?

Figyelt kérdés
2013. júl. 11. 09:11
1 2
 11/15 Antimod ***** válasza:
100%

"Mit értetek az alatt hogy az EV-nek kisebb a presztizse?"

Ha azt hallod egy cégről, hogy Kft., akkor az a benyomásod támad, hogy egy komoly cég sok alkalmazottal, míg ha azt, hogy egyéni vállalkozó, akkor megképlik neked Róbert, aki egyedül, loholva intéz mindent.

Pedig egyéni vállalkozóként is sok alkalmazottad lehet, és milliárdos árbevételed is.

2013. júl. 11. 15:40
 12/15 anonim ***** válasza:

Erről van szó, amit előttem írtak:

Amíg meg volt a saját könyvelő-irodám, egy alkalommal megkeresett 2 fő, határon túlról áttelepült magyarok voltak, de nem rokonok, csak ismerősök.

Mindkettőnek elmondtam: nem tanácsolom a társaság alapítását, semmi értelme, stb. stb.

Az egyik mégiscsak csinált egy BT-t, de a tevékenységi köre nem hozott neki annyit, mint kellett volna. Egy év múlva már a cég megszüntetésén fáradoztunk, ő pedig azon, hogy az azzal járó költségekre a pénzt honnét szedi össze.

A másik megfogadta a tanácsomat, egy vendéglátó egységgel indított, ma már ott dolgoznak nála 2 műszakban kb. 16 fő, és további 2 üzletet is megnyitott. Szóval igaz, hogy rengeteget dolgozik, de semmi hátrányát nem érzi annak, hogy egyéni vállalkozó és nem társaság!

2013. júl. 11. 15:55
 13/15 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

Eladni nem akarom a céget, tehát, akkor marad az egyéni vállalkozás.

Köszönöm!

Volt még valami, amit kérdezni akartam ezzel kapcsolatban..

Nah, igen. Szóval a Kft-vel KATA adózási forma sincsen, igaz?

És nincsenek olyan nagykereskedelmek, ahol csak úgy állnak velem szóba ha cég vagyok, igaz?

Illetve hogy mint egyéni vállalkozó, nem vagyok cég tulajdonos, ez csak vállalkozás? Ez a megnevezése?

2013. júl. 11. 18:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Cég = társasági formában működő vállalkozások, mint BT, KFT. RT, ZRT. Ezeket egyébként a cégbíróságnál bejegyzik, és oda évenként beszámolót kötelesek küldeni.

Egyéni vállalkozó nem társasági formában működik, tehát nem cég, a cégbíróságnál sem fogják bejegyezni, de mint vállalkozó, ugyanúgy jogosult bárhol vásárolni, mint a társasági formában működő vállalkozások.

Az adózási formát, és egyéb dolgokat jó lenne ha a könyvelőddel beszélnéd meg, ami kérdéseket itt feltettél és válaszoltunk, azok még az általános tájékoztatásba belefér. De hogy kinek milyen adózási forma (KATA vagy egyéb), az más sok konkrét tényezőtől függ. Arra ennek a fórumnak szűk a kerete.

2013. júl. 11. 18:32
 15/15 A kérdező kommentje:
Mentek a zöld kezek. Köszönöm! Elég hülyének nézhetek ki a kérdéseim után, de most így egészen összeállt a kép. Könyvelő válaszol egyéni kérdésekre, itt csak általánosan lehet válaszolni. Értem, és jogos.
2013. júl. 11. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!