Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozóként, kereske...

Egyéni vállalkozóként, kereskedelmi tevékenységgel lesz jogom nagykereskedelmi áron vásárolni a különböző beszállítóktól?

Figyelt kérdés

A lényeg hogy hogyan tudok nagykereskedelmi áron vásárolni pl. építőanyagot?

Csak kereskedelmi tevékenységgel rendelkező E.V. vagy gazdasági társaság teheti ezt meg?

2013. máj. 20. 21:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem teljesen világos, mit kérdezel, de például én járok olyan élelmiszer nagykerbe, ahol csak a működési engedélyed felmutatásával tudsz vásárolni, tehát civilként nem. Hogy van-e olyan építőanyag nagyker, amelyik csak engedély ellenében ad neked árut, azt nem tudom.
2013. máj. 21. 04:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagykere válogatja.

Van olyan nagyker, amelyik csak mennyiségi kikötést tesz, nem kell semmilyen vállalkozónak/vállalkozásnak lennie a vásárláshoz.

Van amelyik megfelelő TEÁOR számhoz köti, hogy vásárolhatsz-e nála (pl. ha te a TEÁOR alapján műszaki cikkeket árulhatsz, akkor nem vásárolhatsz építőanyagot nagyker áron)

Van olyan amelyik TEÁORhoz köti és mennyiségi korlátja is van.

Sőt olyan is, ahol ha nem vásárolsz negyedévenként x összegben, akkor törölnek és csak újabb regisztráció és elbírálás után vásárolhatsz.

2013. máj. 21. 07:04
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyjából erre számítottam. Köszönöm!:)
2013. máj. 21. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!