Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Sürgős! Ilyen esetben mi a...

Sürgős! Ilyen esetben mi a teendő, kiléphetek a "saját" cégemből?

Figyelt kérdés

Édesapámmal Kft-t alapítottunk, de nem jött össze a családi vállalkozás, ő kilépett belőle, csak én maradtam benne. Nincs semmi bevétel, de nem fizeti a kiadásokat sem.

Én eddig úgy tudtam, hogy csak a bevitt vagyon mértékéig vagyok felelős, ezért nem is aggódtam.

De már tájékoztattak, hogy akár börtönbe is kerülhetek, ha kiszabnak rám egy nagy adósságot és én nem tudom azt befizetni.

Még adnék neki haladékot ebbe a hónapba. (Október óta folyik ez.) De már májusba, ha van rá mód, akkor én szeretnék kilépni ebből a cégből. Ügyvéd nélkül ezt megtehetem? Nincs semmi pénzem, sem segítségem. Szinte teljesen magamra hagytak. Én sajnos egyáltalán nem értek ezekhez.

Van valami anyagi vonzata ha kilépek? Meg merre menjek szólni, hogy szeretném megszüntetni? Ami nincs befizetve azt be kell a megszüntetés előtt?

2013. ápr. 3. 16:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#10 az ügyvezető is csak bizonyos esetekben - pl. gazdasági bűncselekmény, szándékos csalás, stb... áll fenn.

De az a baj, hogy a kérdező maga sem tudja, hogy ő most ügyvezetője-e a cégnek vagy sem...

Bár az is fontos lehet, hogy amikor a tartozások keletkeztek, akkor a papa volt-e az ügyvezető vagy sem - mert akkor még van némi remény!

2013. ápr. 3. 18:13
 12/18 A kérdező kommentje:
Sajnos ő túl jól ért hozzá, és csak abba avat be amibe muszáj. Engem arra is rábeszélt, hogy hagyjam ott a munka helyem, ami igaz egy gyár volt, de legalább megtudtam élni. Most próbálok oda visszakerülni, hogy ha van valami adósság azt tudjam törleszteni. De minimál bérből megélni, plusz ilyen adósságokat kifizetni...még belegondolni is szörnyű. 21 éves vagyok, még előttem az élet, de már kisemmizett a saját apám akiben vakon bíztam.
2013. ápr. 3. 18:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Akkor most kell a golyóidat marokra fogni, elmenni az utolsó filléreidből először egy könyvelőhöz (leginkább a cég könyvelőjéhez), majd egy ügyvédhez és alaposan utánajárni, mik a lehetőségeid. Mert egyáltalán nem biztos, hogy nincs semmi kiút, de ahhoz, hogy megleled egy hozzáértő kell aki 100%-osan be van avatva mindenbe!

Ha most nem cselekszel akkor elástad magad az adósságban egy életre!

2013. ápr. 3. 19:17
 14/18 A kérdező kommentje:

Akkor először a NAV-hoz forduljak, meg ott mit mondjak?

Mivel fiatal vagyok, ill nő, így nem sokba néznek ilyen helyeken, plusz tényleg nem vagyok ezen a téren jártas.

2013. ápr. 3. 19:25
 15/18 anonim ***** válasza:

Ne a NAV-hoz menj, mert őket k*rvára nem érdekli a nyűgöd, csak az, hogy fizess.

1., Könyvelő, MINDENT viszel neki és ŐSZINTÉN mindent elmondasz neki majd nagyon figyelmesen meghallgatod, mit javasol

2., Ez után keresel a neten ingyenes jogi tanácsadást (személyeset!!!!!!), oda is elmész, mindent elmondasz és meghallgatod. Ha ott azt mondják van mit tenni akkor pedig irány egy valódi ügyvéd!

2013. ápr. 3. 19:37
 16/18 A kérdező kommentje:

A könyvelő apa ismerőse, de ő rá már én is gondoltam.

csak félek attól, hogy kiderül a szövetkezésem. És akkor még nagyobb bajba jutok.

2013. ápr. 3. 20:04
 17/18 anonim ***** válasza:

1., apád egy szemét barom

2., minden adósság rád hárul

3., senki nem segít

Őszintén, ennél nagyobb sz*rba hogy kerülhetnél?

Akkor kérj ki minden iratot a könyvelőtől és menj egy másikhoz!

Vagy keress tovább kifogásokat és tedd tönkre az életed.

A döntés a te kezedben van.

2013. ápr. 3. 20:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha fingod sincs hozzá, hogyan működnek a dolgok akkor minek fogtál bele? Milyen cég? Van tartózás? Fizetted a járulékaidat? Céges számlákat?

7 hónapról beszélsz! Ennyire teszetosza ember nem létezik!

Járulékaid magad után amiket bekel fizetned minimum 56e/hó, attól függően milyen álomfizetésed volt papíron! Jól értem nincs bevétel 7 hónapja minimum ez esetben, ha eddig nem fizetted ez kapásból 7*56e Ft!

Apád ezek most akkor alkalmazott? résztulaj? egyéb?

/fontos lenne tudni/

Amennyiben alkalmazott az ő járulékai 7*56e + mivel gondolom nem kapott tőled fizetést ennek a megtérítését is kérheti tőled pl 100e*7

Sok-sok egyéb költség, amikekre a kevés információ hiányában nem tud neked senki válaszolni...

Ismerősöm fél éve csődeljárással megszüntette a cégét, ügyintézés 2 hónapot igényelt. Semmi bevétele nem volt viszont sikeresen felhalmozott 2,1 millió Ft adótartozást!

2013. ápr. 7. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!