Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kézműves szappannak melyik...

Kézműves szappannak melyik név lenne megfelelőbb?

Figyelt kérdés

"Márkanevet" keresek, az eddigi két versenyzőről várnék véleményt. Ha esetleg van jobb ötletetek, megköszönöm, ha megosztjátok.

1. Oh Boy! (a betűk típusával, elrendezésével is szeretnék machinálni)

2. Queen Soap

A csomagoláson lenne feltüntetve, valamint a szappanba nyomva szappanpecséttel. Természetesen a vállalkozás elindításánál is szükséges a (termék)név.

2013. márc. 10. 20:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%

Akkor inkább olyan elnevezés kellene, ami a természettel köthető össze, vagy az összetevőkre utal. Sajnos gőzöm sincs, miből készül a szappan - talán valami zsiradékból?

Natura = természet, természetesség (lehet, hogy le van már védve, nem tudom)

Vita = élet

Kleopatra = utalás arra, hogy Kleopátra luxusban élt és kényeztette magát

Pearl = gyöngy

Aromatic = ha van valami különleges illata

Balm(y) = balzsam(os) angolul

Elixir

vagy egy szép női név.... esetleg virágnév...

2013. márc. 10. 22:30
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha kézműves szappan, akkor egyértelmű: Parasztszappan
2013. márc. 11. 03:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Gyöngy

ennek olyan kellemes hangzása van (nemtom foglalt-e már)

2013. márc. 11. 10:49
 14/18 A kérdező kommentje:
Happy Soap?
2013. márc. 15. 18:13
 15/18 anonim válasza:
Elég telített már ez a kézműves szappan piac. Mi az amiben más leszel, mint a többiek? azt kéne megragadni és beépíteni a márka névbe szerintem. Mondjuk nekem alapból kicsi a bizadalmam az otthon, saját kezűleg készített, majd úgy forgalmazott szappanokban, minőségi megfelelőség, alapanyagok, ellenőrzés, megfelelő papírok stb...
2013. márc. 21. 11:50
 16/18 anonim ***** válasza:
figy, a Fa szappannál nagyobb melléfogás szerintem nincs :D
2013. márc. 21. 13:54
 17/18 A kérdező kommentje:
Hivatalos forgalmazásnál (ami a terv) OÉTI kötelezően bevizsgálja a termékeket, csak így adnak engedélyt. Utána szúrópróbaszerű bevizsgálások vannak a minőséget, összetevőket illetően, úgyhogy a minőségbiztosítás hatóságilag elvárt.
2013. márc. 22. 17:16
 18/18 A kérdező kommentje:

Jelenleg itthon csinálom, de még sok kísérletezgetés is van. Barátok, ismerősök kapnak ajándékba, ez részemről egyfajta piackutatás is, cserébe őszinte véleményeket kérek tőlük, ezek alapján fejlesztem a recepteket.

A kísérleti nyúl én magam vagyok, mindegyiket magamon próbálom ki, illetve a férjemen (két eléggé eltérő bőrtípus), valamint a szüleimen. A minőség tekintetében egyelőre annyi a garancia, hogy megbíznak bennem, esetleg látják a lakásban az alapanyagokat, hogy valóban minőségiek.

Ennél a műfajnál a minőség szerintem alapkövetelmény, pont azért, mert verseny van. Amint a hivatalos rész is elindul (amikor már pénzt kérek érte), akkor a fent említett hatóságok bevizsgálják a bevezetni kívánt termékeket, valamint a készítés helyét is. Környezetvédelmi, higiéniás szempontokat néznek a helyszínen leginkább. Valamennyire hasonló, mint az ipari konyháknál a HACCP.

2013. márc. 22. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!