Rajztehetségből hogy lehet megélni? Portérajzolásból nem lehet, mielőtt ezt írnád.
Abból még nem élek meg, hogy elvégzek egy grafikus szakmát, és abból sem hogy egyetemista vagyok.
De a grafikus egyébként sem kimondottan rajzol.
"A tehetség egy kis segítség, de a munka alól nem mentesít."
Muszáj lesz tanfolyamokat végezned.
Én valami illusztrátori, vagy grafikus állást ajánlanék. (A grafikus szakmákhoz is kell rendes rajztudás)
Menj fel az artistpub.hu-ra ott elmondják, hogy az egyetemet végzet, évek óta vagy évtizedek óta dolgozó, tehetséges grafikus, éppen az éhhalál szélén vannak.
Sok év tapasztalat van mögöttük, nagyon jó referenciák, és még így is nehezen élnek meg.
A rajzolás nagyon sok szakmára tagolódik szét...
Nem a végzettség nem, de a tehetség sem, ha az ember nem ismeri a szabályokat, szokásokat.
Tehetséges embert rajzolás terén sokat ismerek, ismertem.
De sose mentek el suliba, vagy vettek volna könyveket.
A rajzolás festészet, ami szinte egyidős az emberiséggél, így nagyon nagy múltja van, csak akkor lehetsz jó, ha ismered a fogásokat, illetve bizonyos esetekben spórolhatsz időt.
Hobbi szinten én is rajzolok, mert állítólag jól rajzolok, de ehhez vettem könyveket, az ismerősökkel ellentétben, amik végig visznek az alapoktól, én nem szándékozom ebből megélni, mert ahhoz nem vagyok elég tehetséges, viszont szeretek. És szeretnék jobban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!