Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Saját készítésű, minőségi...

Saját készítésű, minőségi csokit árulhatok a piacon?

Figyelt kérdés
Milyen engedélyek kellenek hozzá? Nem szeretnék vállalkozni, mert nem érné meg(minimális bevételre számítok belőle).

2013. febr. 20. 11:49
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ha felvehetném a 1082-es TEÁOR-t 7-es adószámos személyként, akkor az lenne a legszuperebb.

[link]

2013. febr. 20. 12:29
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem akarok feketézni vele, szeretném legálissá tenni, de csak a számomra elfogadható kereteken belül. Van rá kereslet már most, de félek, nem akarok büntetést.
2013. febr. 20. 12:34
 13/22 anonim ***** válasza:

off:

nem akarok beleugatni, mert csokit még nem készítettem, de rosszul tudom, hogy a minőségi csokiba kakaóvajat pakolnak és nem margarint/vajat ?

egy fontos kérdés: meg tudod mondani, hogy kb hány százaléka a margarin/vaj a csokoládénak? tehát 100g-os készítményhez hány g vajat/margarint pakolsz?

ne értsed félre, nem a receptedet akarom lopni.

2013. febr. 20. 12:50
 14/22 A kérdező kommentje:

Semmi gond a beleugatásét!

A kakaóporomnak van nagyon magas kakaó és kakaóvaj tartalma. Egyébként külön kakaóvajat is hozzá kell adni a temperálásnál. Neked mi számít jó minőségűnek? Nálam a középkategóriás megfizethető csoki, amiket meg tud venni egy átlagos polgár. pl a milka, boci stb. (nem ilyen felső kategóriás csokoládékra gondolok. Piacon azokat el sem tudnám adni)

Egyébként 1 táblányi (100 g) csokihoz kb 10 g vaj kell. De én nem táblacsokikat készítek, hanem 'falat' csokikat. Olyan, mint egy bon bon, de mégse. Remélem kielégítő volt a válaszom!

2013. febr. 20. 14:23
 15/22 A kérdező kommentje:
Margarinnal nem szoktam készíteni.. Odaírtam alapanyagnak, de nem jellemző. Kipróbáltam egyszer, de vajjal sokkal lágyabb. Csak mivel az állati eredetű, így gondolom macerásabb az engedély rá. Vagy nem tudom.
2013. febr. 20. 14:25
 16/22 anonim ***** válasza:

a kakaüvaj a léyneg jah. azért kérdeztem, mert szigorú szabályozások vannak arra, hogy miből mennyi lehet a termékben, különben nem hívhatod csokoládénak.

nem 100%, de szerintem ez vonatkozik rá, persze utána kell járni, ha komolyan gondolod:

[link]

viszont vállalkozói kell, mivel az adószámos téma csak akkor nyerő ha nem üzletszerű, tehát mondjuk 1-2 havonta számlázol ki valamit elvétve.

2013. febr. 20. 16:09
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem kell vállalkozói, mert nem üzletszerűen szeretném űzni. De ezeken a vállalkozói/adószámos dolgokon már túl vagyok. Az érdekelne, h milyen engedély kell a csoki árusításához.
2013. febr. 20. 20:41
 18/22 A kérdező kommentje:
Ja, és szerintem amit linkeltél, az vállalkozóra vonatkozik, aki bazi nagy mennyiségben viszonteladóknak szeretné teríteni a cuccát, nem az olyan kis emberekre, mint én :) akik piacon árulnák néha napján idős néniknek a bonbon méretű csokit, h tudjon vinni az unokájának, mert táblásra sajnos nem futja. Érted.
2013. febr. 20. 20:45
 19/22 anonim ***** válasza:

véleményem szerint ha te egy vásárban eladsz 100 csokit, akkor az már üzletszerűnek számít, de nem vagyok jogász így ez nem 100%.

élelmiszer árusításhoz tuti kell engedély, viszont ez már eléggé jogi téma, szerintem ezt jogiforum-on kérdezd meg vagy valami szakmabelitől.

2013. febr. 20. 20:49
 20/22 anonim ***** válasza:

a jog nem tesz különbséget a kis árus és a nagy között. a szabályok mindenkire vonatkoznak. ebben biztos vagyok.

ha nem akarsz vele pénzt keresni komolyabban, csak a néniknek akarsz segíteni, akkor terjesszed el, h nálad lehet ilyet venni jelképes összegért az anyagáron és akkor nincs gond.

vásárokban, boltokban, stb nem olyan egyszerű, hogy kiülsz és akkor mindenféle szabályozás nélkül tolhatod.

2013. febr. 20. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!