Saját készítésű, minőségi csokit árulhatok a piacon?
Az attól függ, hogy milyet készítek:
Általában:
cukor
víz
keserű kakaópor
margarin/vaj
tejpor
De a kistermelő az nem csak a saját gazdaságából származó alapanyagokat használhatja fel ? (kivétel cukor)
Nem lehetséges, hogy egy sima 7-es adószám is elegendő lenne? csak azt nem tudom, hogy ÁNTSZ-től kell e valami engedély. Sajnos attól félek, hogy kell. :/
Őstermelővel ilyet nem tudsz árulni.
És aki árul, annak kell rendelkeznie ezzel, valamint az alapanyagot is maga termeli.
7-es adószámhoz meg megbízói szerződés kell, ha jól tudom.
Élelmiszernél meg HACCP alapkövetelmény.
Egyedül a kézműves termék jöhetne még szóba, amiről Franky30 tud, bővebbet, de mivel élelmiszernek minősül, így szerintem kilőve az is 160.000-ig.
Mondjuk egy ilyen jellegű Cooly-Mer kocsin már lehetne készíteni, árulni és forgalmazni, de ugyanúgy számlaképesség mellett.
Ugyanakkor azt nem tudom, hogyha egyéni vállalkozóit kiváltod,és pl. csak piaci napra aktiválod, az hogy adja ki magát, mert elvileg lehet szüneteltetni is. minimum 1 nap maximum 5 év időre. Csak hogy a heti 5 nap szünet, 2 nap aktív, az így mennyire életszerű?!
A 7-es adószámhoz miért kell megbízói szerződés? Kit bíznak meg, és mivel? Nekem van adószámom, de semmi ilyesmiről nem hallottam még (igaz, nem élelmiszert árulok vele, de lehet bővíteni a repertoárt)
Annyi, h nem lehet üzletszerű és rendszeres az árusítás, ami meg is valósul az esetemben. Még áfamentes is vagyok, mert minimális a bevételem.
És mire érted ezt a 160.000-et?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!