Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy cég tulajdonosa bármit...

Egy cég tulajdonosa bármit megtehet a munkavállalóival?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert egyre inkább azt tapasztalom, hogy sok helyen a munkavállalókra nem úgy tekintenek, mint akiknek (elviekben) bizonyos jogaik is lennének. A magánszférára gondolok elsősorban.

(Tisztelet persze a kivételnek, én is láttam már normális céget is, igaz, csak elvétve.)

2013. jan. 12. 11:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nálunk már anélkül érkezett kevesebb fizu, hogy aláírtunk volna bármit is. "

Ha a bejelentett alapfizetésed mondjuk 100ezer, és egyik évben mindig 20000 mozgóbért kapsz, a másikban meg ezt lecsökkentik (ezt szó nélkül lehet!), akkor kevesebbet kapsz. Az adóváltozások miatt szintén kaphattál az elmúlt pár évben kevesebbet, de az meg nem a munkáltató miatt van.

2013. jan. 12. 20:27
 12/17 anonim válasza:
Nem erről van szó. 6 óráról 4-re visszajelentettek. Még csak szóban közölték.
2013. jan. 12. 20:34
 13/17 anonim ***** válasza:
A mai helyzetben szerintem örülnünk kéne, hogy legalább bejelentett helyünk van, de ti tudjátok. Tudjátok mostanában vállalkozóknak se könnyű, persze ti csak azt látjátok gondolom, hogy nekik milyen jól megy.
2013. jan. 12. 22:17
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Aki azt írta, hogy "az, hogy a béréből meg tud-e élni a munkavállaló, az nem a cég tulajdonosának a felelőssége", remélem azért érzi, hogy az árakat nem a minimálbérhez igazítják. Igaz, ez tényleg nem a vállalkozó felelőssége.

Hasonló helyzetbe kerültem nemrégen, én inkább eljöttem a cégtől. Igaz, nálunk még nincs gyerek, így könnyebb volt meghozni a döntést, és szerencsém is volt, azóta már találtam új munkát.

A főnökeimnek nagyon jól megy, ha kiindulhatok abból, hogy milyen autók álltak az irodaház előtt. Tényleg nem értem, hogy a technológia fejlesztése helyett miért a dolgozók bérének csökkentésével növelik a profitot. Gondolom, így egyszerűbb...

2013. jan. 13. 00:13
 15/17 A kérdező kommentje:
*jav. a VOLT főnökeimnek ...
2013. jan. 13. 00:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Orbánék?!!!!

1 amikor emelték a minimálbért, az mszp kivonult, és nem szavazta meg

2 most csökkentik a rezsiköltségeket 10 %-kal

3 Bajnai hirdeti a minimálbér csökkentését.

aki bigott baloldali hívő, azt tudom, hogy nem zavarják a TÉNYEK.

2013. jan. 13. 16:52
 17/17 A kérdező kommentje:

Ez NEM politikai kérdés akart lenni...

De azt azért el kell ismerni, hogy a Mtk. módosításai nagyobb részben a munkavállalókat érintették hátrányosan, és akkor még finoman fogalmaztam. Ezek a tények.

Nem hiszek a politikában, de ha be kellene sorolnom magam, jobboldali lennék...

2013. jan. 13. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!