Egy cég tulajdonosa bármit megtehet a munkavállalóival?
Azért kérdezem, mert egyre inkább azt tapasztalom, hogy sok helyen a munkavállalókra nem úgy tekintenek, mint akiknek (elviekben) bizonyos jogaik is lennének. A magánszférára gondolok elsősorban.
(Tisztelet persze a kivételnek, én is láttam már normális céget is, igaz, csak elvétve.)
"Nálunk már anélkül érkezett kevesebb fizu, hogy aláírtunk volna bármit is. "
Ha a bejelentett alapfizetésed mondjuk 100ezer, és egyik évben mindig 20000 mozgóbért kapsz, a másikban meg ezt lecsökkentik (ezt szó nélkül lehet!), akkor kevesebbet kapsz. Az adóváltozások miatt szintén kaphattál az elmúlt pár évben kevesebbet, de az meg nem a munkáltató miatt van.
Köszönöm a válaszokat!
Aki azt írta, hogy "az, hogy a béréből meg tud-e élni a munkavállaló, az nem a cég tulajdonosának a felelőssége", remélem azért érzi, hogy az árakat nem a minimálbérhez igazítják. Igaz, ez tényleg nem a vállalkozó felelőssége.
Hasonló helyzetbe kerültem nemrégen, én inkább eljöttem a cégtől. Igaz, nálunk még nincs gyerek, így könnyebb volt meghozni a döntést, és szerencsém is volt, azóta már találtam új munkát.
A főnökeimnek nagyon jól megy, ha kiindulhatok abból, hogy milyen autók álltak az irodaház előtt. Tényleg nem értem, hogy a technológia fejlesztése helyett miért a dolgozók bérének csökkentésével növelik a profitot. Gondolom, így egyszerűbb...
Orbánék?!!!!
1 amikor emelték a minimálbért, az mszp kivonult, és nem szavazta meg
2 most csökkentik a rezsiköltségeket 10 %-kal
3 Bajnai hirdeti a minimálbér csökkentését.
aki bigott baloldali hívő, azt tudom, hogy nem zavarják a TÉNYEK.
Ez NEM politikai kérdés akart lenni...
De azt azért el kell ismerni, hogy a Mtk. módosításai nagyobb részben a munkavállalókat érintették hátrányosan, és akkor még finoman fogalmaztam. Ezek a tények.
Nem hiszek a politikában, de ha be kellene sorolnom magam, jobboldali lennék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!