Mit kezdenél 800nm-es földdel?
800 nm2??? ez ugye csak vicc akart lenni?
Lehetőségek kerti medence a gyerekeknek+ kifutó a kutyának :)
Termelj lucernát az mindig eladható :))))))) kb 6-8 db db kis bálára való ki is jönne, ami bálánként 350 Ft körül mozog, nem hiszem hogy túlságosan meggazdagszol, de ne add fel!
Saját kezűleg tervezed felásni, művelni? Ez esetben a délutánjaid megoldódnak, traktoros bálázás esetén 60-100 Ft bálánként a munkadíj+ az irdatlan mennyiségre való tekintettel ismeretlen mértékű extra díjra számíthatsz :)
A mérete miatt, 1ha az 10 000 nm2
Google-ba beírod pl. lucerna/kukorica/búza/stb. termésátlag megkapod a termésátlagokat ezt szépen leosztod 12,5-el kijön az mire számíthatsz.
Lucerna eleve értelmetlen, ha eladásra gondolsz a költséged meghaladná a bevételt = bukó
800nm2-es területet kiskertnek, hobbikertnek neveznek. Ennek ellenére sok városi ezt hatalmas gazdaságnak éli meg, pl korábbi hozzászólás ahol 1400nm2-t több család fog megművelni.
Az én hobbikertem 1300nm2 ez a terület a 3 tagú családomnak a nyári lecsókészítéshez+ csemegekukorica főzéshez elég+ a dinnye satnya lett+ megoldott a krumpligondunk persze csak addig amíg szét nem rohad.
Öntözésre nélkül krumpli+kukorica+bab+paradicsom ami megél, idei nyáron a paradicsom kivételével minden elég satnya lett!
Öntözés drága kiskert felásása sok idő traktor ezen kis területért elkér 10 000et. A vetőmagok horror áron vannak (pl. 51 db-os vetőburgonya 1250Ft), génmódosításnak hála hiába fogsz magot salátán/ kukoricán/ borson nem lesz belőle max. csak bemutatópéldány
Borsót 3or vetettük újra kiadás -10 000Ft, termés keményen 1 levesre elég volt értéke felbecsülhetetlen:)
Én csak egy alternatívát írtam saját tapasztalatból a kérdésre..
Az sajnálatos, hogy nem maradt meg semmid, és sok volt a beruházásod,ami nem térült meg. Fején találtad a szöget, mi azokból szerveződtünk, akik városiként szeretnének hobby kertet művelni, saját maguknak zöldséget gyümölcsöt termeszteni. Mondjuk mi előbb gondolkodtunk,utána cselekedtünk, így alapból biztosított, hogy ne fussunk bele az általad kifogásolt dolgokba(hibákba)... Magas vetőmag árak,felszántás költsége, drága öntözés, stb. De ez már off :-)
"Mondjuk mi előbb gondolkodtunk,utána cselekedtünk, így alapból biztosított, hogy ne fussunk bele az általad kifogásolt dolgokba(hibákba)"
Kifejtenéd bővebben?
Zsákos kiszerelés 25kg esetén 800Ft körül
Dobozos esetén gazdabolt 250 gr-os 400-1200 Ft között
Zsákosból kis tétel értve ez alatt a teljes zsák 1400Ft/kg
Vadkárról mit írt Bálint gazda? Van kerítés? Szolikedvelő lakosság milyen számban képviselteti magát a környéken?
Idén meglepődtem hagymafronton, cserebogár lárva valami oknál fogva rávetette magát a hagymámra!
Kérdezőhöz 1 kérdés: engedélyezed a korábbi hozzászóló alapítványos tapasztalatainak kifejtését?
Amikor én kértem rá off téma szöveggel lerázott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!