Az üzelt ahol dolgozik nem az övé csak bérleti szerződése van arra az egy nm re határozattlan időre.A szerződés szerint a felmondási idő 6 hónap azaz ha ott akarja hagyni a bérleményt vagy kifizeti a hat hónapot vagy marad ott és úgy fizeti ki a hat hónapot.Ez jogilag rendben van?
Ezek szerint a faszi csak a ház főbérlője ami jelen esetben egy munkahely de nem neki dolgoznak a dolgozók mivel vállalkozók ,hogy találhat ki egy főbérlő ilyet hogy hat hónapig nem hagyhatod el a bérleményt vagy a szerződés bontása után még maradj ott hat hónapot vagy fizess ki hat hónapot ,a lényeg hogy fizess gyakorlatilag a semmibe mivel már nem vagy ott hisz megszűnt a bérleti szerződésed. És ez van a szerződésbe aláiratva a dolgozókkal akik jelzem hogy nem a főbérlő úr cégének dolgozói hanem egyéni vállalkozók és a helységet csak bérlik.
Ezt hívják felmondási időnek. Ez adja a biztonságot mind a bérlőnek, mind a bérbeadónak. Nem lehet azonnal felborítani a szerződést egyoldalúan. Ha a bérlő el akar menni, jeleznie kell 6 hónappal előre, hogy legyen idő újat keresni a helyére. Arra a 6 hónapra természetesen maradhat, ha akar -nincs kötelező, nem börtön- de léphet is.
2012. okt. 29. 22:21
2/8 anonim válasza:
Miért ne szabadna...
Nem kell elfogadni egy szerződést, ha nem felelnek meg a feltételek. Ez ilyen egyszerű...
De igen féloldalú amit írtál!
Mi van a szerződésben a felmondási időre, ha a bérbeadó mond fel?
Az is 6 hónap, nem?
Akkor mi a probléma, ha egyforma az oda-vissza felmondás?
2012. okt. 29. 22:24
3/8 anonim válasza:
Ez teljesen rendben van. Nem szabad, hanem így kell, így szokás. És mint írták, ez oda-vissza érvényes. A főbérlő sem mondhat fel azonnal. Ha elküldené anyukádat, akkor lenne hat egész hónapja arra, hogy megoldást találjon.
2012. okt. 29. 22:54
4/8 A kérdező kommentje:
Igen akkor is hat hónap csakhogy a lényeg hogy mindíg a bérlő szívja meg mert ha kirúgja a főbérlő vagy talál jobb hellyet akkor nem tud gyorsan odamenni hanem hat hónapig fizetnie kell ,csakhogy ha a főbérlő rúg ki akkor is az albérlő fizeti a hat hónapot pedig nem ő mondta fel a szerződést vagyis ilyenkor a főbérlőnek kéne fizetnie a hat hónapot mert oda vissza válaljuk a felelősséget.plÉn akartam elmenni én fizetek rá ,engem rúgnak ki a másik fél fizet azért hogy ott kell maradnom még 6 hónapot. Valamit valamiért mondjuk tudom hogy ezzel nem lehet mit kezdeni mert már alá van írva az a szar de ez elég gáz hogy hat hónap a mai világban .
2012. okt. 29. 23:02
5/8 anonim válasza:
Nem érted. Ez mindkét félre vonatkozik ugyanúgy. Te csak a bérlő felől nézed. Nézd a másik oldalról. Odajön valaki, hogy kiveszi az üzletet tízszeres áron holnaptól, és nem tudod neki adni. Máris a bérlő van védve. Ez mindkét oldalt védi a hirtelen változásoktól.
2012. okt. 29. 23:27
6/8 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy "kirúg". Akkor is 6 hónap a "felmondási idő"!!!!
2012. okt. 30. 08:20
7/8 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal! Ha nem tetszett a 6 hónap, ami mellesleg KÖZÖS ÉRDEK, az elején tisztázni lehetett volna.
Hozzátenném azt is, hogy a magyar törvények a bérlőt védik inkább, tehát annyira nem kell ellenségeskedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!