Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kft. Tulajdonrész elejándékozá...

Kft. Tulajdonrész elejándékozása milyen következménnyel jár az ajándékozott részéről? Bőveben lent.

Figyelt kérdés
Kft-ben kisebbségi részben vagyok tulajdonos. GYES-em most jár le, már nem vagyok biztosítotti viszonyban, munkahelyem nincs. A kft-hez minimálbérre vagyok bejelentve, ill. ügyvezető vagyok. Miután a járulék összege utánam ill. a cég után /ami egyébként már évek óta nem működik, csak papíron létezik/ nagyon sok lenne, arra gondoltam, hogy anyukámnak ajándékozom a részem, miután ő nyugdíjasként biztosított, így neki nem kellene fizetnie semmit. Viszont azt nem tudom, hogy járna-e bármilyen hátránnyal a számára ez, főleg, hogy akkor így ő lenne az ügyvezető? Köszönöm a választ!
2012. okt. 19. 12:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Anyukádnak is kellene fizetnie párezer forintos járulékot annak ellenére, hogy nyugdíjas.

Az ajándékozás után pedig illetéket kell fizetnie, illetve a társasági szerződés módosítása is pénzbe fog kerülni.

2012. okt. 21. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!