Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 3 éve férjhez mentem de csak...

3 éve férjhez mentem de csak a személyim és a lakcímkártyám lett újracsináltatva névváltozás miatt. Az adó és a taj kártyám még nem lett módosítva. Jár valami következménnyel hogy eddig húztam a dolgot? Pénzbe kerülnek ezek?

Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem kaptam, mondjuk "csak" rá 1 év múlva cseréltettem ki a taj kártyát. Az adókártyámon még mindig a lánykori nevem van, de az APEH már az "új" nevemen keresett.
2010. júl. 29. 20:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Taj kártyáért fizettél? Nem volt következménye hogy 1 évet vártál vele? Állítólag az új kártyán is maradnak a számok ugyanazok. ( az adókártyán és a taj kártyán is)
2010. júl. 29. 20:27
 3/8 anonim válasza:
22%

Szia!

Nekem is most lett elrendezve a névváltozásom (nevelőapum nevét vettem fel), de ahogy megkaptam az új születési anyakönyvi kivonatot, első dolgom az volt, hogy ezeket elrendezem (taj kártya, személyi, lakcímkártya, adókártya, diákigazolvány, anyám tyúkja). AZONNAL. Ezért megbüntethetnek igen keményen, azt ugye tudod?! Úgyhogy szerintem mindenképpen csináltasd meg, ami még elmaradt!

:)

2010. júl. 29. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Én nem fizettem semmit a taj kártyáért. Ezt is a lányom születése miatt cserétem le, hogy a kórházba ne legyen gubanc. Bár így is volt, mert a férjem vezetékneve és a keresztnevem lett és azt hitték, hogy nem az apuka nevére kerül a lányom. :-S

Sztem a lényeg a személyi, jogsi. A többit szerintem úgyis hivatalból értesítik

2010. júl. 29. 20:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Mondjam inkább azt, hogy elvesztettem?
2010. júl. 29. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Elvesztetted? Szerinted nem tűnik fel nekik, hogy az adatbázisukban eddig szereplő név helyett más névvel akarsz igazolványt?

Egyébként sehol nem kötözködtek nálunk se, pedig nem kapkodtuk el az igazolványok cseréjét.

2010. júl. 30. 00:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Azt semmiképp nem mond, hogy elvesztetted. A változást általában 15 napon belül kell jelezni. Névváltozás miatt a TAJ és adóazonosítóért nem kell fizetni, de ha azt mondod elvesztetted akkor igen. Lehet morogni fognak egy kicsit, hogy nem tetted meg időben az átírást.
2010. júl. 30. 14:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Elintéztem!

Nem is tették szóvá hogy így elhúztam a dolgot. Adókártyát 1 hónap múlva postázzák, TAJ kártyát azonnal megkaptam. Fizetnem nem kellett értük:))

2010. aug. 11. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!