Az albérlőt kitehetem a házból, ha nem fizet?
Saját tulajdonú lakásomba albérlő költözött.
Albérleti szerződést készítettem, valamint 1 havi kaukciót /35.000 Ft/ átvettem.
Egy ideig minden rendben volt. De az albérlő felhalmozott 130.000 Ft tartozást. /közüzemi számlák, elmaradt albérletpénz, stb/
Most szeretném valahogy visszaszerezni a pénzem.
Az albérlő nincs oda bejelentkezve tart.helyre, továbbá az általa aláírt szerződésben benne van, hogy szerződésszegés esetén kirakhatom/rendőrrel kirakathatom onnan.
Felajánlottam neki, hogy a tartozása fejében hagyja a lakásban /mosógépet, tv.-t/, és polgári peres mocskolódás nélkül válhatunk el.
Erre nem nagyon hajlik.
Tehát, ha én kihívom a rendőrt, és kiteszi a házból, akkor a bent maradt holmit megtarthatom?
Mert őszintén bevallom nincs kedvem segédkezni, illetve lehetőséget nyújtani számára, hogy újra bejöjjön, míg kipakolja a dolgait, mert ő is megszívatott.
Ötletek, tippeket, tapasztalatokat szeretnék hallani részetekről.
Köszönöm aki segít nekem.
Nem hiszem, hogy a rendőrök kirakják, kilakoltatni csak bírósági végzéssel, bírósági végrehajtó útján lehet.
A cuccok is egy érdekes kérdés, ugyanis a Ptk. szerint a bérleményben elhelyezett ingóságokon a bérbeadónak zálogjoga van a bérleti díj tartozás erejéig.
A szerződésben még benne volt, hogy az albérlet berendezett és felszerelt állapotban került kiadásra. Ezt ő aláírta.
Továbbá azt is, hogy nemfizetés esetén AZONNAL! kirakható onnan.
Nem 1 hét, nem két hét, hanem azonnal.
Ennek ellenére már túl régóta húzódik ez az ígérgetés.
Valamint még:
Egyik válaszoló írta, hogy a rendőrök biztos nem hagyják, hogy megtartsam a cuccát.
Igen ám, csak van két ember két különböző véleménnyel.
A kiadott lakásomban van egy TV.
albérlő mondja: az az enyém
Én mint főbérlő mondom: az az enyém
rendőr: pártatlan.
Vételi papír nincs a tévéről.
De nekem van egy papírom, hogy használatra kész, bebútorozott felszerelt állapotban vette ki az a majom tőlem.
Szerinted melyik jár kisebb érdeksérelemmel?
-ha egy albérlő elvisz egy szerződés ellenére egy olyan tévét amit nem tud bizonyítani, hogy az övé
vagy
-a tévé marad a helyén /lakásban/ és ha tud róla papírt hozni az albérlő, akkor viheti.
Ha nem akkor marad azon a helyen, ahol volt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!