Hogyan bízhatok meg valakit (édesanyámat) legálisan, hogy áruljon helyettem egy falunapon?
Figyelt kérdés
Van egyéni vállalkozásom, még csak kezdő vagyok, egy falunapon szeretném árulni a saját készítésű ékszereimet, egyszer már árultam, rendben van minden papírom, csak ezen a hétvégén nem tudom megoldani, mert dolgoznom kell. Ezért szeretném megbízni anyámat, hogy áruljon helyettem. Úgy tudom, hogy fel kell vennem arra a napra alkalmazottként, de azt nem tudom, hogy ez hogy zajlik és hogyan kell adózni utána.2012. aug. 9. 17:03
1/1 anonim válasza:
Nem alkalmazottként kell felvenni, hanem egyszerűsített foglalkoztatással.
Ügyfélkapun keresztül bejelented a munka megkezdése előtt.
A következő hónapban beadod a foglalkoztatói bevallást és megfizeted az ezer forintos járulékot.
A neten keress rá az egyszerűsített foglalkoztatás szabályi 2012-re, mindent leírnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!