Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet igényelni, hogy...

Hogyan lehet igényelni, hogy az állam átvállalja a TB-t helyettem?

Figyelt kérdés

3 éve vagyok munkanélküli diplomás, és még a TB-t is kell fizetnem. Az államtól semmilyen támogatást nem kapok.

Lehet igényelni az önkormányzatnál, hogy átvállalnák-e a TB-t helyettem? Már voltam bent, de sokan voltak, így csak a kezembe nyomtak egy támogatást igénylő lapot, de ott az áll, hogy közmunkára behívhatnak. Nem volt alkalmam elmondani, hogy csupán a TB miatt mentem be.

Közmunkát nem bírnék végezni, mert vékony testalkatú fiatal nő vagyok, nem bírnék egész nap füvet gyomlálni.

Ezt hiába is mondanám az Önkormányzatnál, nem törődnek vele.

2012. júl. 31. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Az önkormányzatnál igényelheted.

Nem az aktív korúak támogatását, hanem az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetés rendezését.

A szociális törvényben (fenn van a neten) megtalálod a feltételeket.

2012. aug. 1. 08:01
 2/5 anonim ***** válasza:
58%

Nem minden közmunkás gyomlál. Vannak cégek, akik irodai munkára is közmunkást alkalmaznak.

Próbálj meg kicsit körülnézni a környékeden, hátha akad valami hasonló. Bár tudom, hogy a közmunka nem megoldás...

2012. aug. 1. 11:50
 3/5 A kérdező kommentje:

"Jogosult az, ... aki pl. a nyugdíjasok, GYES-ben, GYET-ben, ápolási díjban részesülők, nappali tagozaton tanulók, hallgatók, szociálisan rászorultak, kiskorúak, ha belföldi lakóhelyük van, illetve magyar állampolgár kiskorú esetében, az is, aki tartózkodási hellyel rendelkezik."

Ezt találtam, vagyis mivel munkanélküli vagyok, nem vagyok jogosult.

Majd megint a népjóléti irodán adnak egy űrlapot/kérvényt?

Ha kitöltöm és leadom, utána hogyan döntik el,hogy valaki szociálisan rászorult-e? Kijönnek a lakásra, és azt mondják, hogy adjam el a tévét, szekrényt, mobilt stb.,és akkor majd tudom fizetni a TB-t?

Egyébként köszönöm a válaszokat. Sajnos nem sok esélyt látok arra,hogy irodai munkát kapnék, mivel tele vannak az irodák a sok "rokonnal", akiknek kell állás.

2012. aug. 1. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:

A szociális törvényben meg van határozva, hogy az eü.szolg.járulék (TB) átvállalás tekintetében mennyi egy főre jutó jövedelem és mennyi vagyon alatt számít valaki rászorulónak. A szoc.törvényben külön fejezet van erről, az elején pedig megtalálod a fogalom magyarázatokat (e törvény tekintetében....)

Az alapján bírálják el az önkormányzatnál a rászorultságot.

2012. aug. 1. 19:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsónak a kommentjét, megtaláltam a feltételeket, tehát jogosult vagyok, mert nincs jövedelmem, sem vagyontárgyam.

Esetleg egy linket tudtok, ahonnan letölthetném az igénylőlapot?

Ahol néztem ott sok igénylőlap volt, pont ilyen TB-s nem, csak egyszeri TB segélyre való.

2012. aug. 1. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!