Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Létezik-e hogy az állam...

Létezik-e hogy az állam átvállalja a lakáshitelt?

Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos nem létezik!

(egy csónakban evezünk)

2009. szept. 4. 22:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Sajnos még az ötlet is abszurd. Ma, Magyarországon szerintem több a lakáshitelek összege, mint az éves szja befizetés. Mégis miből tudná kifizetni az állam? Maximum olyat tudok elképzelni, hogy kezességet vállal az állam, de azzal nem vagy kisegítve. De még ha ki is fizetné az állam - tegyük fel, akkor szerinted az államnak nem tartoznál? És ugyebár az államnak sokkal több joga van behajtani a pénzt, mint egy banknak. Olyan nincs, hogy ne fizess.
2009. szept. 4. 22:11
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Olyanról soha nem volt szó, hogy az állam átvállalná a lakáshiteleket...

Az jött szóba, hogy átmenetileg felfüggeszthető a törlesztés, ha valaki munkanélkülivé vált vagy nem képes fizetni a törlesztést, de ennek súlyos hátrányai vannak : a felfüggesztés ideje alatt a kamatok nőnek, a törlesztőrészletek halmozódnak, később sokkal rosszabb lesz emelt részleteket visszafizetni. (Sokkal kisebb lesz az esélye a visszafizetésnek.)

Nem is tartanám igazságosnak a lakáshitelek állami átvállalását : miért én fizessem ki mások lakását?... Én kifizettem becsülettel a sajátomét, nem kaptam hozzá semmiféle kedvezményt, anno még szoc.pol.-t sem...

Az jött még szóba megoldásként, hogy aki végképp nem tudja fizetni a hiteltörlesztéseit, attól az Önkormányzatok vásárolják meg a lakást és utána bérlakássá válva lakjon benne a család...

Csakhogy az Önkormányzatoknak nincs ennyi pénzük!

2009. szept. 4. 23:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én adómból senkinek a hitelét ne vállalják át! Mire fel fizessünk ezért mi??

Az állam pénze nem egy fiktív valami, hanem a közös pénztárca, ahova mindenki beleadja a saját részét (legalább is kellene).

2009. szept. 5. 10:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze még mit nem!!

És aki volt olyan bölcs és nem vett fel 1 forint hitelt sem??

2009. szept. 5. 18:14
 6/6 anonim válasza:
Jézusom... Nekem meg vegyen egy kocsit az állam, meg egy nyaralót is.
2010. márc. 6. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!