Létezik-e hogy az állam átvállalja a lakáshitelt?
Sajnos nem létezik!
(egy csónakban evezünk)
Olyanról soha nem volt szó, hogy az állam átvállalná a lakáshiteleket...
Az jött szóba, hogy átmenetileg felfüggeszthető a törlesztés, ha valaki munkanélkülivé vált vagy nem képes fizetni a törlesztést, de ennek súlyos hátrányai vannak : a felfüggesztés ideje alatt a kamatok nőnek, a törlesztőrészletek halmozódnak, később sokkal rosszabb lesz emelt részleteket visszafizetni. (Sokkal kisebb lesz az esélye a visszafizetésnek.)
Nem is tartanám igazságosnak a lakáshitelek állami átvállalását : miért én fizessem ki mások lakását?... Én kifizettem becsülettel a sajátomét, nem kaptam hozzá semmiféle kedvezményt, anno még szoc.pol.-t sem...
Az jött még szóba megoldásként, hogy aki végképp nem tudja fizetni a hiteltörlesztéseit, attól az Önkormányzatok vásárolják meg a lakást és utána bérlakássá válva lakjon benne a család...
Csakhogy az Önkormányzatoknak nincs ennyi pénzük!
Az én adómból senkinek a hitelét ne vállalják át! Mire fel fizessünk ezért mi??
Az állam pénze nem egy fiktív valami, hanem a közös pénztárca, ahova mindenki beleadja a saját részét (legalább is kellene).
Persze még mit nem!!
És aki volt olyan bölcs és nem vett fel 1 forint hitelt sem??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!