Mit gondoltok erről a koktélos tervemről?
Sziasztok !
Én egy 18 éves srác vagyok. Elvégeztem egy mixerképzést még tavaly. Azt találtuk ki apukámmal, hogy szövetkezünk, és nyitnánk egy mobil koktélbárt. Nem kell semmi nagyra gondolni, egy ilyet vennénk:
Szolnoki vagyok, így a Tisza-partnál vernénk tanyát, ahol a legtöbb ember sétál.
Az elején csak 4-5 koktélból lehetne választani + olcsóbban adnánk, így biztosan többet vennének, mintha az eredeti 800-1200 Ft-os áron adnám. 500 forintra gondoltam. Pl. egy Sex on the Beach, vagy egy Pina Colada-t 500 forintért többet vennének, mint 800-ért.
Így lépésről lépésre fejlődnénk, egyre nagyobb választékkal. Szerintem óránként 3-4-et ellehetne adni.
Mit gondoltok erről a tervről ?
2013-ban kezdenénk, onnantól, ahonnan meleg van.(március-áprilistól szeptember-októberig)
Még egy kérdés: Honnan szerezzek áramot ? A jég miatt kérdezem, mert egy idő után azért elolvad a jégvödörben.
Én pozitív vagyok az egész ügyben, szerintem sikerülni is fog. :)
Köszi a válaszokat ! :)
Azt gondolom, hogy:
- Közterületen ezért közterülethasználati díjat kell fizetned az önkormányzatnak, ami azért nem olcsó
- Továbbá valami vállakozóként kéne csinálnod, mert megb@sz a NAV.
- 500 Ft-os koktélon mennyit keresel? Mert az 390 ft netto...
- Milyen pohárba adnád? Mert műanyag vagy papír pohárból kevesen isznak sex on the beach koktélt... Az üveget meg ellopják.
- Áramra nem sok esélyed van, max. akkumulátor
Jótanács: Én nem lennék túl pozitív ez ügyben. Elég halottnak látszó ötlet.
A járulékos költség rengeteg, amit az első leírt.
Ezen kívül kisvárosokban nem tudom, mennyire lenne kelendő, nagyvárosok főutcáin sem szoktak nagyon koktélozni az emberek, inkább fagyiznak.
Egyre több helyen találkozom koktélbárokkal, lehet láttál már, pl. lemon koktélbár (citromalakú házikóban), vagy alkoholmentes mojitos bár, épp tegnap nézegettem az árakat, a white russian 2x0,4-es rummal 500 Forint, az alkoholmentesek ennél olcsóbbak. Városi, nappali árusításra jó ha van alkoholmentes is,a gyerekek ráizgulnak a napernyős, felnőttes piára.
Szóval ők gondolom ahol van piaci rés azt kitöltik, ráadásul nem is túl drágák. Lehet, valami ilyesmi license alatt olcsóbb lenne belevágni, mert a nulláról, teljesen saját vállalkozásban a gatyátok is rámegy mire ki tudtok állni az utcára, utána vagy lesz forgalom, vagy nem.
Szerintem alapjában véve nem rossz ötlet, de nagyon át kell gndolni és utánajárni. Napernyő, koktélcseresznyés diszítés mindenképpen legyen, az a felnőtteknek is tetszik!
Azt is érdemes megnézni, hogy a környéken van-e söröző, mert akkor hallott ügy, bármiyen jót is árulsz.
Egy ilyen bár üzemeltetéséhez szerintem mindenféle engedélyek is kellenek és az se olcsó, hogy egyrészt megfelelj a követelménynek, plusz kiváltani az engedélyt.
Szerintem mindenképpen nézz utána, hogy egy ilyen üzlet megnyitása milyen költségekkel jár, illetve hogy a későbbiekben mennyi lesz a fenntartási, üzemeltetési költség. Utána tudod csak eldönteni, hogy lehet-e egyáltalán 500.-Ft-ért árulni egy koktélt. Az árakat nem hasraütésszerűen szokás megállapítani.
Ráadás: mivel 18 éves vagy, feltételezem nem dolgoztál még a szakmádban, max gyakorlaton voltál. Ha komolyan gondolod, hogy saját üzletet akarsz, én akkor is azt javasolnám, hogy menj el egy bárba dolgozni alkalmazottként 1-2 évre legalább, mivel így nem csak kezdő tőkét gyűjthetsz, de ami fontosabb: tapasztalatot. Belülről láthatod hogy milyen dolgokra lesz szükséged, milyen engedélyekre, mekkora és milyen fajta költségekkel kell számolni, hogy érdemes üzletet irányítani. Ha apukád sem ért a vállalkozáshoz akkor ez így 0 tapasztalattal tuti bukás lesz.
Sziasztok !
Köszi a válaszokat. Ma voltam bent az önkormányzatban és ott azt mondták, hogy a bérlés havi kétezer alap+ napi X négyzetméterszer ötven forint. Megígérték, hogy megnézik a követelményeket, és majd felhívnak, most még arra várok.
Próbáltam bárokban dolgozni, de hosszabb távon nem sikerült megragadnom a tapasztalat hiánya miatt, pedig nem volt sok probléma velem.
Előző: Édesapám 20 éve egy remekül működő takarító kft. vezet, szóval neki van ebben tapasztalata, szerencsére.
AZ engedélyekkel nem lesz gond, mert apukám támogat ebben az ügyben, szóval ez nem lesz gond. Most nem így beképzelten írom ezt, nehogy ezt gondoljátok, csak már nagytesómmal is csinált vállalkozást, és ott is így volt.
Őszintén, szerintem apukám csak azt akarja, hogy csináljak valamit, ne csak otthon üljek, meg lessek ki a fejemből.
Ha megkapom az infókat az önkormányzattól majd írok. ;)
Köszi srácok a kommenteket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!