Grafikusként hogy tudnék felfejlődni egymagam anyagilag?
Több éves, tapasztalt grafikus vagyok, webre, és nyomdára is sokat dolgoztam, elég sok mindent készítettem már.
Jelenleg hosszú ideje csak szabadúszók, rengeteg fővárosi és egyéb cégnek dolgozom be feketén, mivel vidéken élek és itt nincsenek nagy grafikai stúdiók, vállalkozni pedig nem érné meg. Most így megkeresek havi 100-150.000 Ft-ot, de szeretnék majd továbblépni.
Sikerem kulcsa eddig az volt, hogy a visszajelzések szerint szépen dolgozom, és árban jóval mindenki alatt.
De úgy érzem így meg fogok torpanni egy helyben, mert ez nem olyan tevékenység, amit folyton önmagába tudok fektetni, és többet hoz.
Szerintetek egy grafikus mit tehet? Céget nem tudok csinálni, mert a webes dolgokhoz kell programozó is, én pedig csak a designt tudom megoldani. Dekorációra nem tudok rámenni, mert itt nincs ekkora igény rá.
Nem szeretnék egy helyben toporogni, szeretnék anyagilag is fejlődni, nem csak szellemileg ebben a szakmában, de nagyon kilátástalannak látom a jövőm.
Sokan azt mondják, átlagon felettiek a munkáim, de egyszerűen nem tudok kitörni, úgy érzem nincsenek lehetőségeim a jövőben.
Mit tehet egy ilyen tevékenységet folytató személy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!