Pályakezdő grafikusként, webdesignerként mennyire nehéz elhelyezkedni manapság?
csak ha szereted is csinálni és hobbiból is.
mire munkakereső leszel, kell rendelkezned egy tonna referenciával. ha szereted csinálni, akkor kreálsz magadnak, és melód is lesz, ha jól tolod. ennyi.
az iskola önmagában kevés.
Az is baj, hogy elözönlötték a netet az egyszerű tartalomkezelőkkel (Drupal, Joomla) dolgozó unatkozó kismamák és társaik, akik 10 ezerért összedobnak valamit a megrendelőknek, így inkább őket választják.
Megnéz pár photoshop tutorialt, rosszabb esetben a netről szerzi be az összes képet, feltölti vele a sablont és ennyi.
Én most is melózom => meg van nyitva 3 jegyzettömb. Persze néha használok szerkesztőket, de az, hogy azt se tudjam, hogy a css-t eszik-e vagy isszák, viszont webszerkesztőnek mondjam magam.. és néha még oltogatnak is, hogy nem ismerem a Drupalt pedig az milyen jó, meg minek töltök napokat-heteket egy oldallal, amikor nekik pár óra alatt kész és felannyit kérnek.
Jó, nem vagyok valami szuperguru, nemrég végeztem, meg leszek én is kismama :)
Tehát túl sok önjelölt "zseni" van, nem is a szakma telített, hanem a kívülről betörő nem szakmabeliek vannak sokan. Pedig szeretnék még ebben az irányban fejlődni, bár most úgy tűnik megmarad hobbifélének és valami dilettánsmentes területen ügyködök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!