Kezdőoldal » Utazás » Európa » Anglia vagy Németország...

Anglia vagy Németország grafikusként - specifikusan?

Figyelt kérdés
Grafikus vagyok és nyomdai előkészítő (DTP). Az angol tudásom döcög szóval tudok valamennyire a németet most tanulom. Az lenne a kérdés, hogy hova menjek dolgozni Angliába vagy Németországba? A saját szakmámban szeretnék elhelyezkedni és hosszú távra mennék, viszont nem tudom hogy melyik országban könnyebb elhelyezkedni és hol tudnék többet keresni a szakmámban?
2012. jún. 7. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Németországban. Anglia "megtelt" rengetegen mentek oda és szörnyen lenyomták a béreket (a diplomás kezdő bérek most kb csak a felel mint volt 10évvel ezelőtt)
2012. jún. 7. 09:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Vajon mennyit lehet keresni ezzel a szakmával a két országban?
2012. jún. 7. 10:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Németországban németül kell tudni. A németet most tanulom, az nem hangzik túl jól. Meg lehet tanulni hamar, az más kérdés, hogy az egy grafikusnak elég lesz - e. A német minimálbér ágazatonként és tartományonként változik.
2012. jún. 7. 11:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Szia. Akkor úgy mondom hogy már tanulom egy ideje :) és igen ez jó kérdés vajon elég lesz-e de próbálom olyan szinten elsajátítani ami elég hozzá. Én München-re gondoltam mind elhelyezkedés de ha van jobb tipp szívesen fogadom.
2012. jún. 7. 13:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Anglia megtelt? Nem hinném. Sokan vannak az tény, aki képzetlenül, tapasztalat és nyelvtudás nélkül érkezik, az nehezebben talál állást, de akinek van egy jó végzettsége, tapasztalata és nyelvtudása, az talál munkát. Azért lehet telítettséget érezni Angliában, mert sokan csak a mosogatói meg hasonló munkákat keresik, mint mindenki más, így abban nehezebb az elhelyezkedés.

Kérdező! Ha sem a német, sem az angol nem megy, akkor még ne menj. Ugyanis szakmabeli munkát, csak jó nyelvtudással lehet kapni.

2012. jún. 7. 17:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Kezdetben grafikusként nem biztos, hogy kapsz munkát, de más munkát kapsz.

Nyugaton 7,89, keleten 6,79 bruttó minimálbér, a nettót nem olyan egyszerű megmondani, mert az adókategóriától függ.

Én Münchenbe csak akkor mennék, ha biztos állásom van ott. Nem ismerem a munkalehetőségeket egy grafikus számára, de inkább Stuttgart és Frankfurt környékén, vagy Berlinben próbálkoznék.

[link]

2012. jún. 8. 11:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia !

Szerintem is Németország.

Én is oda mennék a helyedben. :)

Sok sikert ! :)

2012. júl. 1. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!