Anglia vagy Németország grafikusként - specifikusan?
Anglia megtelt? Nem hinném. Sokan vannak az tény, aki képzetlenül, tapasztalat és nyelvtudás nélkül érkezik, az nehezebben talál állást, de akinek van egy jó végzettsége, tapasztalata és nyelvtudása, az talál munkát. Azért lehet telítettséget érezni Angliában, mert sokan csak a mosogatói meg hasonló munkákat keresik, mint mindenki más, így abban nehezebb az elhelyezkedés.
Kérdező! Ha sem a német, sem az angol nem megy, akkor még ne menj. Ugyanis szakmabeli munkát, csak jó nyelvtudással lehet kapni.
Kezdetben grafikusként nem biztos, hogy kapsz munkát, de más munkát kapsz.
Nyugaton 7,89, keleten 6,79 bruttó minimálbér, a nettót nem olyan egyszerű megmondani, mert az adókategóriától függ.
Én Münchenbe csak akkor mennék, ha biztos állásom van ott. Nem ismerem a munkalehetőségeket egy grafikus számára, de inkább Stuttgart és Frankfurt környékén, vagy Berlinben próbálkoznék.
Szia !
Szerintem is Németország.
Én is oda mennék a helyedben. :)
Sok sikert ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!