Mezil kérdése:
A dohányzásellenes törvény alkalmazásról kapcsolatosan: van egy vendéglátóhely, ami közvetlenül utcafrontra nyílik. Az üzlet előtti asztaloknál lehet így dohányozni?
Figyelt kérdés
Az üzlet előtt bérelt területen van kint asztal székekkel, de a bejárathoz mindegyik közelebb van, mint 5 méter. Az azon túli rész nem az üzlethez tartozik, közterület (járda, sétáló).2012. márc. 31. 13:44
1/3 anonim válasza:
szerintem 5 méteres körzetében nem lehet de nem vagyok benne biztos
2/3 A kérdező kommentje:
Én ezt nem bírom értelmezni:
2011. évi XLI. törvény 5.§ (1). bek.:
"...A szórakoztató, vendéglátó szolgáltatást nyújtó közforgalmú intézmények esetében a dohányzóhelyet a bejárattól számított 5 méteres távolságon belül abban az esetben lehet kijelölni, ha az intézmény területén a nyílt légterű dohányzóhely kijelölésének feltételei a bejárattól számított 5 méteres távolságon kívül nem állnak fenn"
Hát elvileg ez az üzlet saját jogon ott (mivel az közterület) nem jelölhet ki dohányzó helyet. Ezért gondolom így lehet 5 méteren belül bagózni...szerintem, de nem vagyok biztos :)
2012. márc. 31. 15:07
3/3 anonim válasza:
Ameddig ki van "jelölve" a helység. ha oda kiraknak egy ilyen dohányzós táblát akkor no problem és szívhatod. (A félreérthetőség miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!