Mit tegyek ha nincs pénzem megszüntetni a bt-met?
Figyelt kérdés
De már fenn tartani sem tudom.Tartozás mentes és forgalom mentes 2-3 éve.Meg kell tőle szabadulnom valahogy.De több mint százezer forint a végelszámolási folyamat. Hát alkalmazotti 80 e forintos fizetésből ez nem nagyon fog megoldodni. Minden ötletet szívesen veszek.2012. febr. 29. 14:23
1/9 anonim válasza:
Mi a többszázezer? Az ügyvéd? Mert szerintem az nem annyi, és ha normálisan volt könyvelve, akkor a könyvelő sem annyi.... Szerintem ha rendben van és tényleg nullás, akkor hatvanezer körülből befejezed.
2/9 anonim válasza:
Én ugyanebben a cipőben vagyok,csak kft-ém van.Annyi pénzem nincs,hogy a könyvelőt kifizessem,és nála vannak a papirjaim.Ötvenezer forintért akarja megcsinálni a mérleget,plussz januárra kér 25 ezret,holott nem is dolgozott velem semmit.At sem tudom merre induljak el a megszüntetéssel kapcsolatban.
3/9 A kérdező kommentje:
köszi... de ezek a válaszok egy centiméterrel sem segítettek közelebb jutni a válaszhoz.
2012. márc. 2. 08:38
4/9 anonim válasza:
Most erre mit mondjak? Legális eljárás a végelszámoláson kívül nincs. Esetleg eladhatod de ki vesz ma meg egy bt-t? Kedves második, kft-s válaszoló: Attól mert egy cég nem működik, még vannak vele gondok, nullás bevallásokat is kell küldözgetni. Ettől még az ötvenezer eltúlzott. Nálam az ilyen cégek fenntartásban vannak, minimális könyvelési díjért.
5/9 anonim válasza:
A könyvelőtől meg hozd el a papírjaid legalább, ami ki van fizetve, addig a főkönyveket is, és úgy keress egy olcsóbbbat. A mérlegért az ötvenezer önmagában húzós, nálam mindenki plusz egy havi könyvelési díjat fizet érte, a fenntartósok tehát a csökkentettet.
6/9 A kérdező kommentje:
Nem létezik olyasmi hogy..." jol van paraszt gyerek ha nem tudsz fizetni mert kajara sem elég a minimalbéred akkor megszuntetjuk a céget.Nem kell ügyvéd csak hozd el a könyvelőtől az összeállított papírokat és a cégbíróság töröl ha nincs tartozásod." bár ez igen utópisztikus, nálunk :)
2012. márc. 2. 12:24
8/9 anonim válasza:
Pontosan én is vagyok meglőve.Elmegyek az ügyvédhez,aki 30 ezer alatt szóba nem áll velem,de elötte még a könyvelőhöz is el kellene mennem,hiszen nála van a decemberi anyagom még.A januári meg nálam.Ő kéri a januári pénzét,az 25 ezer és ha kérném a mérleget az 50 ezer plussz.De számoljuk csak az ügyvéd 30 ezer a könyvelő 25 ezer.Ez ugye több mint 50 ezer,és akkor még sehol sem vagyok,mert a mérleg elszámolása januárig nincs meg.Halvány gőzöm nincs mit tegyek,mivel egy forintom nincs.
9/9 anonim válasza:
Hát valahogyan próbálj pénzt szerezni, Kft-t el is lehet adni, bt-nél az nem ilyen egyszerű. És ha nem végelszámolsz a könyvelőt nem tudod fizetni és nem megy be a bevallás akkor a nav fog bírságolni, és azt nem lesz egykönnyű leszerelni. A mérleg be nem adás első esetben idéntől pedig 500 ezer....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!