Szerintetek életképes ez az ötlet?
Az ördög mindig a részletekben rejlik.
Azon kívül, hogy milyen felszerelésed van, mennyire jól vágsz pl füvet és egyéb triviális dolgok a siker inkább azon múlik, hogy hogyan tudsz szerezni és megtartani ügyfeleket.
Mindenképp végez reálisnak tűnő gazdasági számításokat és abból indulj ki, hogy mindent legálisan csinálsz (értem, hogy az elején nem tervezel számlát adni, stb, de a teljes életedet ne éld le feketemunkával, mert akkor nehezebb este a tükörbe nézni - ha pedig az jön ki, hogy számlaadással semmiképp sem tudod legálisra kihozni, ne kezdj bele, mert a valóság gyakrabban rosszul fest, mint amilyenek a számok papíron).
Üzlet:
Eszközök ára, utánpótlás, karbantartás, adózás, tervezett jövedelemkivét,reklámköltség, tárolás megoldása, benzinköltség, ezekkel mind számolj, vagyis csinálj tervet.
Arra is érdemes tervet csinálni, hogy melyik hónapban mennyi pénzt szeretnél keresni, ehhez milyen munkákat kell vállalnod és hányat. Mittudomén napi 1 fűnyírás H-P, sövényigazítás 2 helyen hetente, ilyesmi. A lényeg, hogy azt lásd mennyi pénzt kell hoznod naponta és ezért mit kell tenned. Ha nincs meg a terved pénteken, akkor vagy dolgozol a hétvégén is, vagy a jövő hétre többet kell teljesítened különben elúszik a terv a hó végére.
Reklám:
Ismerősökkel, kapcsolatokkal kezdj az elején szerintem.
Ülj le velük, mondd el, hogy ezentúl ezzel fogsz foglalkozni. Adhatsz egy cégkártyát vagy szórólapot.
Ha üzletember: tartson kertészt, hogy a kertjét legyen ideje élvezni és pihenni benne.
Célzottan tehetsz ki hirdetést is, vagy megjelenhetsz újságban, de ekkor a legalitásra figyelj és az árát a terveidbe építsd be.
Ha az ismerőseidnek nincs ilyen szolgáltatásra igény, akkor is beszélgess velük az üzletedről, és kérj korrekt ajánlást.
Takarítónőt nem szoktam újságból keresni, hanem ismerősöket kérdezgetek, vagy azt hívom, akiről tudom, hogy ilyet vállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!