A sátorozás Angliában életképes ötlet?
Szeretnénk a haverokkal jövő nyáron tenni egy körutat a Britt-szigeteken.
Megoldható ez sátorral, vagy túl hideg van?
Vannak ott egyáltalán ilyen jellegű kempingek?
Hol lehet utánanézni, hogy hol található ilyen szállás, és persze hogy mennyit kérnek a sátorhelyért?
Köszi!
Szia!
Szerintem életképes ötlet. Én évente kb. 4-5 napot szoktam sátorozni (nem a Brit-szigeteken, hanem Mo-n erdőben), volt olyan is, hogy 2-3 fokra lehűlt a levegő, de könnyen elviselhető, sőt így még "érdekesebb".
Angliában általában jó idő van, főleg nyáron.
Szerintem ne kempingbe menjetek, hanem inkább erdőbe, vagy erdőszélre, mert ott biztos nem kell fizetni, és sokkal szebb a táj, frissebb a levegő.
Itt tudtok kempingeket keresni. Teljesen életképes ötlet a sátorozás Angliában, azért ott is meleg a nyár. Egy barátom Skandináviát járta be múlt nyáron sátorral, előtte való évben meg Izlandon volt.
Mi rendszeresen sátorozunk, a kempingek jók, de nem hasonlítanak azokra, a kempingekre, amikben otthon vagy akár bárhol máshol a kontinensen jártunk.
Ezek a kempingek többnyire farmokon vannak, van, hogy a birkák mászkálnak a sátornál, de amúgy szerintem nagyon poén. Általában el vannak zárva, szal ez ritka eset, bajunk még soha nem volt.
Nincsenek olyan melegek, mint otthon, szóval jobban fel kell készülni a sátorozásra, mert eső eshet és éjszakánként fel kell rendesen öltözni, de amúgy teljesen jó. Mi évente többször is megyünk és mi imádjuk a brit kempingeket... egészen északon is voltunk fenn Skóciában.
A kempingek jól felszereltek, a legtöbben a zuhanyzóban van fűtés is, ami egy kontinensi kempingről sem lehetett eddig elmondani, ahol voltam, viszont azok tényleg csak akkor üzemelnek, ha kifejezetten jó az idő, míg ezek kb csak télen zárnak be dec-feb-ig.
Én Angliában élek(Stonehenge-től pár km-re) Mivel már jó ideje itt élünk,idén próbaképpen elmentünk a környékre sátorozni.Gondoltunk bemelegítőnek jó lesz hiszen mi Skóciába mennénk sátorral.Magyarországon már többször voltunk kék túrán,így azt sem lehet mondani,hogy kezdők lennénk a kempingezésben..De Anglia nagyon más...Egyáltalán nincs meleg,és az esőre szinte fel kell készülni..Nem volt kellemes túra,mert bőrig áztunk(pedig poncsó is van) és bizony éjszak annyira esett,hogy a sátrunkba befolyt a víz..(pedig a lehető legjobb sátrat vettünk,figyelembe véve az esőzéseket is)
Szóval éjszaka hideg és esős..Anglia nem a legjobb megoldás a sátorozásra...
Az angliában (és máshol is) rendszersen sátrazó vagyok.
Mi soha nem áztunk át, úgyhogy vagy a sátor volt rossz, vagy az volt a baj, hogy mindent a sátor falához pakoltatok, ami hozzáért és így viszont minden sátor átázik.
Pedig idén Húsvétkor durva vihart éltünk meg a 2 éjszaka alatt fenn Walesben.
Köszi mindenkinek! Majd mérlegelünk.
23.56! Ki mondta, hogy nekem golyóim vannak :)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!