Szerezhetek-e így gyakorlatot? Mennyire életképes ötlet, megoldható- e szabályosan? Bővebben lent.
Feketén semmi értelme, akkor mégis később mivel igazolható le a dolog?
Hogy x-y látott téged valahol kávét főzni?
Gyakornoki szerződést kell kötni hivatalosan, és ha a cég nem tudná mi a dörgés akkor említsd meg hogy ezután ők kapnak lóvét az államtól, de neked csak kajajegyet kell adniuk minden hónapban semmi mást...
Én a helyedben körbenéznék a multiknál számos gyakornoki program közül lehet választani!!
Arra kell jelentkezned...
Én is csak támogatni tudom az ötletedet, de kiegészíteném valamivel. Persze ez attól függ, mennyire van határozott karrier elképzelésed a jövőről.
Én a helyedbe gazdaságilag sikeres embert keresnék meg, hogy szeretnék tőle tanulni. Ez nagyobb ugródeszka lenne, mint nyomorék multinál gyakornokoskodni...
Persze ehhez elszántság kell!
Köszi a válaszokat! Kicsit reagálok most:) Nyilván nem poénból vállalnék ilyen lehetőséget, vagy mert olyan gazdagok lennénk hogy nekem mindegy lenne kapok-e pénzt vagy sem.. sőt... hónapról hónapra élünk. Nagyon is szükségem lenne a pénzre mert indulótőkém nincs, ha lenne már biztos Pesten lennék vagy vmelyik nagyobb városban, esetleg külföldön. Ennek hiányában meg egyelőre "ide vagyok kötve". Itt viszont semmi nincs, ami meg akad (itt most rendes, bejelentett fix fizetésű állásra gondolok, nem pedig az ügynökösdikre, mlmre), azt a munkát megkapja a rokon rokona,meg ismerőse, vagy pedig jól átkúrják az embert. Legutóbb is úgy jártam, hogy jelentkeztem egy állásra, jónak tűnt, tetszett volna, csávó még azt is mondta hogy szimpatikus vagyok neki, és beszélgetés közben még olyanokat is elárult a vállalkozásáról ami alapján simán felnyomhatnám APEH-nél, úgy váltunk el, hogy következő héten mindenképp beszélünk, de nem jelentkezett. Próbáltam én hívni, de már nem élt a száma, neten megkerestem a cég számát, felhívtam ott, ő vette fel és azt mondja még folyamatban a dolog és lerakja. Hát azóta sem hívott, nyilván kamu volt, de könyörgöm mi értelme hazudozni, miért nem mondta hogy nem engem választott és kész.
A multik alapból kiesnek, mert ugye kisváros, nincs itt multi csak az élelmiszer láncok, de azok gyak. programjai is a központban szoktak lenni ha jól tudom, de azért még utána nézek.
Létezik olyan hogy pályakezdők munkanélküli hivatala? Hát ilyenről én még nem hallottam:) A munkaügyi központokról tudok, oda regisztrálva is vagyok, de segíteni nem tudnak csak nyilván tartanak, és mindenegyes pofavizit alkalmával "kedves biztatásként" elhinti a csávó, hogy ne is reménykedjek..:S
Kezdek kicsit kétségbe esni, mert annak ellenére hogy pályakezdő vagyok, én sem vagyok már olyan fiatal(26éves) 1 éve keresek munkát, intenzíven meg nyár óta, akkor kaptam meg a diplomám. A pár éves csúszásom egyébként abból adódik, hogy gimi után volt egy 1 éves tévutam suli terén, azt ott hagytam és egy darabig dolgoztam eladóként, majd azután mentem másik fősulira.
semmiképp ne vállalj ingyen semmit
értékeld magad
javaslat: menj el biztosítós, vagy ingatlan ügynöknek
a marketing magas fokú gyakorlatába fogsz kerülni
és azok mindenkit felvesznek, még ha nincs is felvétel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!