Hogy szedjek össze 1 milliót 8 nap alatt?
Kedves 10-es! De téged sosem találtak meg külföldön, nemde?! Tehát ha nem veszed a lelkedre a tolakodó leveleket, akkor semmi sem kötelezett volna hogy visszafizesd... az elévülésnek valóban nem tudom a jogi hátterét, de nyilván azért létezik ez a kifejezés, mert létezik mögötte tartalom. Tehát lehet hogy küldték neked a leveleket az 5. év után is, de lehet jogilag már nem hajthatták volna be rajtad a pénzt.
Ennek érdemes utána olvasni.
Amúgy azért nem lép le minden második ember mert:
1. ahhoz is pénz kell
2. sokaknak családja van és úgy nehezebb
3. sokan nem beszélnek nyelveken
4. sokaknak nincs piacképes szakmája vagy bármilyen szakmája
5. sokan félnek belevágni, jobban mint a hiteltől
6. sokan nem akarják elhagyni az országot és a barátokat inkább élnek szegény
"inkább élnek szegényen". (bocs elküldte mielőtt befejeztem volna)
Szóval nem olyan egyszerű ez.
Magánszemélytől kértem. Neki egy összegbe kell.
Lelépni nem fogok, van családom is.
Na utána néztem. 5 év az elévülési idő, de ha valami megszakítja, akkor újra kezdődik.
Megszakíthatja pl végrehajtási felszólítás.
De gondolom ez esetben szükséges bizonyítani, hogy a felszólítást az adós meg is kapja... tehát a szülőknek kiküldött felszólítás szerintem nem ez a kategória. De erről egy jogász tudna nyilatkozni. :)
Ajánlva küldik ki.
Alá kell írnia az átvevő személynek.
Ha nem veszi át, nincs mit tenni a végrehajtónak.
Tudom, mert már eljátszottam a jogi végrehajtás rögös útját. Eredményt még nem mutatott fel, viszont azóta is áll a 350ezrem. De jó volna az most.
"De gondolom ez esetben szükséges bizonyítani, hogy a felszólítást az adós meg is kapja... "
Már évek óta nem kell (mivel a rafkós adósok nem vették át a leveleket...)
Azóta megváltoztatták a törvényt, ha a kölcsönadó évente legalább egyszer elszólít a fizetésre (a bejegyzett lakcímeden) akkor teljesen mindegy, hogy átveszed-e vagy sem, kézbesítettnek tekintett a dolog. Ha nincs bejelentett lakcímed akkor valahol a sóhivatalba kifüggesztik és szintén értesítettnek vagy minősítve.
Amúgy EU-n belül behajtják - iszonyú kamatokkal és költségekkel.
tehát vagy ázsiába menekülsz vagy nem úszod meg a fizetést.
Én hiszek nektek, biztos nem egyszerű az ügy. De szerintem akinek nincs más választása, mert sehogysem tudná fizetni még a törlesztő részleteket sem, az jobb híján elmenekül, aztán vagy tudja majd egyszer fizetni vagy nem. Biztos meg van a módja annak, hogy elévülhessen a tartozás. (mindig vannak kiskapuk)
Természetesen nem bíztatok senkit csalásra... de annyi csalás szerintem minden állampolgárnak kijárhatna, amennyit az állam lop,csal,hazudik a fejünk felett. Főleg, ha a pénzt sikerül valahogy a politikusok zsebéből kilopni. :)
Természetesen nem... Én nem beszéltem magánszemélyekről. Bankokról beszéltünk, mivel mikor elkezdtük ezt a kis kitérőt az elévülésről még nem tudtuk, hogy a kérdező magánszemélynek tartozik.
A politikus rész pedig csak egy kis humorizálás volt... de ne is foglalkozzá vele. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!