Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mekkora haszonkulccsal dolgozn...

Mekkora haszonkulccsal dolgoznak a boltok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy élelmiszerbolt mekkora hasznot rak rá általában a beszerzési árára? Mindenféle bolt érdekel, kisbolttól kezdve egy közepesen (pl. CBA) keresztül a Tesco-ig. Bocs, ha kicsit furán fogalmaztam, de érdekel a téma, szokott ezen járni az agyam :)
2012. jan. 2. 15:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%
Úgy tudom szabályozva ma már nincs, csak olcsóbban nem adhatja, mint amennyiért veszi. Nagyon változó. Nem csak bolt fajtájától, de a terméktől is függ.
2012. jan. 2. 15:58
 2/18 anonim ***** válasza:
16%
Ha joltudom nagy altalanossagban 20% szokott lenni az arres.
2012. jan. 2. 16:21
 3/18 anonim ***** válasza:
56%
A multik (Tesco, Cora, Auchan) kb 17% árréssel dolgoznak, a közepes boltok (CBA, SPAR) kb 22-25% árréssel, a kisboltok annyival, amit nem szégyellnek :)
2012. jan. 2. 23:57
 4/18 anonim ***** válasza:
27%
hát marha rosszul tudod utolsó... tipikus komcsi gondolkodás... a kisbolt szerinted hogyan mehetne nagy árréssel, mikor eleve drágábban tudja beszerezni az árut, mint a Tuskó, és társai? A CBA, és hasonló láncok simán szoroznak átlagban 1.7-el, a tesco talán még többel is. A kisboltok a vegyes holmit talán 1.3-al, esetleg 1.4-el tudják szorozni, a zöldségfélén kicsit több a haszon, de nagyobb a kockázat, meg a kidobás is.
2013. máj. 6. 19:31
 5/18 anonim ***** válasza:
47%
Jah kisboltosként valszeg komcsi vagyok és rosszul tudom, értem.
2013. máj. 6. 19:42
 6/18 anonim ***** válasza:
48%

szoroznak 1.7-tel... te idiota az 70%-os haszonkulcs lenne... latszik hogy lovesed sincs az egeszrol...

amugy igen, kisbolt annyit tesz ra amennyit nem szegyell... igy kerul egy fel literes kole nemely helyeken 350-450 forintba...

2013. júl. 23. 17:22
 7/18 anonim ***** válasza:
77%
Már miért ne szorozhatna 1.7-el? Csak egy példa: az egyik nagyobb coop üzletben 365 a maggi alappor, a Lidl-be is 300 körül van, legutóbb a Metroban 219-ért akciózták. Ha én meg tudom venni 219-ért, akkor szerinted aki raklapszám, és milliókat fizetve szerzi be, az mennyiért kapja? Persze a cukrot, meg a lisztet nem, de az étolajat pl megint meg tudja úgy venni, hogy simán megy az 1.7. Megnézném azt a kisboltot, ahol 450 egy üdítő, még az éjjelnappalikban sem. Nekem is kis boltom van, és nem egy termékem van jócskán akár a tuskó, akár a Lidl árai alatt. A COOP. CBA, stb láncokat meg röhögve verem árakban. Ha meg drágállod a kisboltod, menj máshova.
2013. júl. 23. 20:42
 8/18 anonim ***** válasza:
Ha nem szorozna 1.7-el, szted mi a francból fizetnék ki a rengeteg alkalmazottat, rezsi költséget, meg a többit? LOL, és még én vagyok a hülye. :D
2013. júl. 23. 20:43
 9/18 anonim ***** válasza:
77%

Egy nagyobb cégnél dolgozok, mindhárom méretű boltnak szállítunk termékeket. Kiváncsiságból meg szoktam nézni, hogy a termékeinket mennyiért adják tovább. Kb. 30 helyre szállítunk, amit a harmadik válaszoló írt, az megfelel annak, amit én is tapasztaltam az eddigi 5 évem alatt.

Nem mondom, hogy nincs 70%-os árrés az élelmiszerboltokban, de én még nem találkoztam ilyen magassal sehol.

Kocsmáknál és szórakozóhelyeknél viszont gyakori hogy kétszeres szorzóval dolgoznak, de nem ez volt a kérdésben.

2013. dec. 21. 15:09
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

" Kocsmáknál és szórakozóhelyeknél viszont gyakori hogy kétszeres szorzóval dolgoznak, de nem ez volt a kérdésben."

Kétszeres?? Vendéglátóipari egységekben négy-ötszörös ár is van.

Amúgy nekem volt olyan termék amit 163 Ft-ért vettem Sparban, Tescóban meg 280, vidéki COOP üzletben 350 - 400ft körül van.

Én is azt gondolom, hogy a 70 közelebb áll a valósághoz egy nagy áruház esetén. Tesco sokszor drágább mint egy jó kisbolt, miközben jóval olcsóbban tud beszerezni ÉS ekkora volumennél igen lényeges, hogy a tesco 60 napra fizet a beszallitóknak. Többnyire el is adja a terméket mire ki kell fizetnie!

2013. dec. 21. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!