Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Pénzügyi és Üzleti szakügyinté...

Pénzügyi és Üzleti szakügyintéző végzettséggel lehet-e egy trafikot nyitni?

Figyelt kérdés
2 barátnőmmel szeretnénk egy kis trafikot nyitni (ahol cigi,kávé,tea,édesség,újság,és telefontöltés lenne) és egyikünknek sincs boltvezetői vizsgája. Viszont van köztünk egy eladó, egy kereskedelmi szakmenedzser és egy pénzügyi és üzleti szakügyintéző. Ezek közül lehet-e valamelyikkel üzletet vezetni,és ha igen,melyikkel? Előre is köszönöm a válaszokat!
2011. nov. 26. 21:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
12%

12.03 19:57 nagy Up neked teljesen igazad van nyomtam is rád egy hasznos hozászolást :)

Megmentettél egy újabb kisvállalkozót :)

Kicsit botránkozok, hogy sikerült ezeket a sulikat elvégeznetek lányok?

eladó, egy kereskedelmi szakmenedzser és egy pénzügyi és üzleti szakügyintéző

ezek után értem meg miért nem találnak állást a mai fiatalok ha egyszerűen valaki azt se tudja mit tanult eddig... ZZZZZZ

2011. dec. 4. 07:16
 12/18 anonim ***** válasza:

A kérdező nem arra kíváncsi, hogy életképes-e a tervük, hanem arra, hogy a felsorolt végzettségek közül lehet-e valamelyikkel üzletet vezetni.

"Az üzletvezetéshez nem kell szakma, csak az eladáshoz"

Nem minden termék eladásához kell szakma, viszont az üzletben kell legalább 1 fő, akinek van kereskedő-boltvezető képzettsége.

A Kereskedő, boltvezető szakképesítés OKJ száma: 33 341 01 0000 00 00.

Az eladó végzettségű ezt egy tanfolyam keretén belül megteheti (valószínűleg a kereskedelmi szakmenedzser is) 2 éve ennek a tanfolyamnak a díja 60ezer forint volt, pár hónap alatt lezavarták.

Egy ideje már nem minden fajta tevékenységhez kell működési engedély, elég a bejelentkezési kötelezettség.

2010től pedig 1 ablakos ügyintézés van: a jegyzőnél bejelentkezel, és ő indítja el a szükséges szakhatósági eljárásokat.

Ha jó helyen tud trafikot nyitni (főleg ha saját tulajdonú ingatlanban, ahol nem kell bérleti díjat fizetni), akkor nyereségesen tudja üzemeltetni. Igaz, hogy a cigin nincs sok haszna, de egyrészt 2013-tól valóban szigorítani akarják a forgalmazását, másrészt nem csak ezt akarja árulni. A trafikban árulhat édességet, bizsukat, kreatív cuccokat, esetleg még kis játékokat is. Mindezek csak tevékenységi kör felvétellel járnak, amiket már nem is kell cégbíróságon átvezettetni, elég hozzá a NAVos bejelentés. Aki gyerekkel megy cigiért, újságért, annak a gyereke úgyis kinyíg magának egy kis csokit, egy csatot, játékot

Főleg ha nem kell mindnyájuk után járulékot fizetni: pl. van heti 36 órát elérő főállásuk; vagy akinek van, az az ügyvezető, a többiek pedig csak részmunkaidőben vannak alkalmazva, ha egyáltalán mindnyájan dolgozni akarnak az üzletben.

A könyvelés egy kettős könyvelésű vállalkozásnál 10ezer+ÁFAnál kezdődik, és a pénzügyi szakügyintéző sok mindent elő tud készíteni a könyveléshez. (Kevesebb munkáért a könyvelő is kevesebb pénzt kér)

Itt egy csomó hasznos link, nézd át őket:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. dec. 4. 09:29
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönjük szépen a negatív kritikákat is.. csak sajnos nem tudjátok,h aki kereskedelmi végzettséggel rendelkezik hármunk közül,Ő már valószínűleg látott ilyesmit,ugyanis 25 éve dolgozik a kereskedelemben..lehet konyít hozzá egy csöppet.. De nem baj,lehet másokat lehurrogni,amikor előállnak egy igenis életképes ötlettel! Majd mindenki csak ámul és bámul,amikor meghallja,hogy hoppá,ezeknek a h..knek mégiscsak bejött az ötletük! Köszönjük szépen,meg tudjuk mi menteni magunkat a csődtől! Azt nem értem,hogy ha nem tudtok hasznos választ adni,akkor minek írtok? Nem tanácsot kértem,hanem egy kis segítséget,hátha valaki ért is hozzá.. És lám,kaptam is a Kedves utolsó válaszolótól! Köszönjük szépen ezt a sok segítséget! Igen,a pénzügyi szakügyintézős én vagyok,és azért a könyveléshez valóban van egy kis halvány lila gőzöm.. :)

(De aki nem is tudja,mit tanul az,aki egy ilyen szakmát kitanul,annak könnyű a másikat lehurrogni!) Kíváncsi lennék,hogy akik ennyire okosok,azoknak milyen végzettsége is lehet?!

2011. dec. 4. 19:23
 14/18 A kérdező kommentje:
Ja,és a személyünket nem ismered Kedves válaszoló,aki megkérdezed,h fel tudnánk-e kelni ekkor meg akkor?! IGEN,képzeld fel tudnánk kelni! De ez legyen a mi gondunk! De köszönjük,hogy próbálkoztál!
2011. dec. 4. 19:25
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Lehet nagyképűsködni és lehet megsértődni,

de a kérdésedben szereplő mondat alapján borítékolom a néhány hónapon belüli csődöt!!

(Az Apeh/Nav-nak, viszont még évek múlva is fizetni fogtok!!)

Emlékeztetőül:

"szeretnénk egy kis trafikot nyitni (ahol cigi,kávé,tea,édesség,újság,és telefontöltés lenne)"

Miután a felsoroltakon szinte semmi haszon nincsen,

ezért ALAPOSAN megkérdőjelezhető a 25 éve kereskedelemben dolgozó társ szakmai hozzáértése!!

Eddig kb. két tucat üzletem volt Bp.-en.

Ha értesz a könyveléshez, akkor add össze, hogy mekkora minimális napi bevételt kellene produkálni ahhoz csak, hogy nullszaldósok legyetek.

Ha meg fizetést is szeretnétek kivenni, akkor ennek a többszöröse kellene.

Konkrétan 1-2 százezer Ft naponta, hogy maradjon is valami pici haszon.

Majd amikor az üzletnyitás után, napokig-hetekig senki sem nyitja rátok az ajtót -az ügynökökön, az unatkozó kismamákon és a kéregetőkön kívül-, jussak az eszetekbe.

Ennek ellenére sok sikert kívánok!

2011. dec. 5. 21:42
 16/18 anonim ***** válasza:

09:29

Látom, hogy te is íróasztal mellól osztod az észt.

Én viszont 14-16 órákat álltam naponta a pult mögött,

TRAFIKBAN !!!

De nem kell énrám hallgatni, amikor ennyi hozzád hasonló kibic van.

2011. dec. 5. 21:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os válaszoló!

Ezt rosszul látod, nem az íróasztal mellől osztom az észt.

Tudod nemcsak a pult mögött kell állni 14-46 órákat, hanem az üzlettel is foglalkozni kell. És ebben nemcsak az van benne, hogy állsz a pult mögött.

Fel kell hajtanod a megfelelő beszállítókat, igazodnod kell a vevők igényeihez, mind nyitva tartásban, mind árukínálatban. El kell tűrni a szeszélyeiket, kedvesnek lenni velük és nem kioktatni őket (mint ahogy te a kérdezőt)

És bizony magasabb végzettséggel, esetleg diplomával sem kell úgy csinálni, mintha szívességből állnál a pult mögött.

"Eddig kb. két tucat üzletem volt Bp.-en"

Mennyi van most?

2011. dec. 6. 06:51
 18/18 A kérdező kommentje:

Az lehet hogy két tucat üzleted volt,de a hangsúly az én olvasatom szerint a VOLT-on van! Lehet ezer meg egy üzlete is annak,aki nem tudja vezetni őket..

Amint megnyitunk,mindenki vendégünk egy kávéra,aki segítőkész volt.. :)

2011. dec. 6. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!