Pénzügyi és Üzleti szakügyintéző végzettséggel lehet-e egy trafikot nyitni?
12.03 19:57 nagy Up neked teljesen igazad van nyomtam is rád egy hasznos hozászolást :)
Megmentettél egy újabb kisvállalkozót :)
Kicsit botránkozok, hogy sikerült ezeket a sulikat elvégeznetek lányok?
eladó, egy kereskedelmi szakmenedzser és egy pénzügyi és üzleti szakügyintéző
ezek után értem meg miért nem találnak állást a mai fiatalok ha egyszerűen valaki azt se tudja mit tanult eddig... ZZZZZZ
A kérdező nem arra kíváncsi, hogy életképes-e a tervük, hanem arra, hogy a felsorolt végzettségek közül lehet-e valamelyikkel üzletet vezetni.
"Az üzletvezetéshez nem kell szakma, csak az eladáshoz"
Nem minden termék eladásához kell szakma, viszont az üzletben kell legalább 1 fő, akinek van kereskedő-boltvezető képzettsége.
A Kereskedő, boltvezető szakképesítés OKJ száma: 33 341 01 0000 00 00.
Az eladó végzettségű ezt egy tanfolyam keretén belül megteheti (valószínűleg a kereskedelmi szakmenedzser is) 2 éve ennek a tanfolyamnak a díja 60ezer forint volt, pár hónap alatt lezavarták.
Egy ideje már nem minden fajta tevékenységhez kell működési engedély, elég a bejelentkezési kötelezettség.
2010től pedig 1 ablakos ügyintézés van: a jegyzőnél bejelentkezel, és ő indítja el a szükséges szakhatósági eljárásokat.
Ha jó helyen tud trafikot nyitni (főleg ha saját tulajdonú ingatlanban, ahol nem kell bérleti díjat fizetni), akkor nyereségesen tudja üzemeltetni. Igaz, hogy a cigin nincs sok haszna, de egyrészt 2013-tól valóban szigorítani akarják a forgalmazását, másrészt nem csak ezt akarja árulni. A trafikban árulhat édességet, bizsukat, kreatív cuccokat, esetleg még kis játékokat is. Mindezek csak tevékenységi kör felvétellel járnak, amiket már nem is kell cégbíróságon átvezettetni, elég hozzá a NAVos bejelentés. Aki gyerekkel megy cigiért, újságért, annak a gyereke úgyis kinyíg magának egy kis csokit, egy csatot, játékot
Főleg ha nem kell mindnyájuk után járulékot fizetni: pl. van heti 36 órát elérő főállásuk; vagy akinek van, az az ügyvezető, a többiek pedig csak részmunkaidőben vannak alkalmazva, ha egyáltalán mindnyájan dolgozni akarnak az üzletben.
A könyvelés egy kettős könyvelésű vállalkozásnál 10ezer+ÁFAnál kezdődik, és a pénzügyi szakügyintéző sok mindent elő tud készíteni a könyveléshez. (Kevesebb munkáért a könyvelő is kevesebb pénzt kér)
Itt egy csomó hasznos link, nézd át őket:
Köszönjük szépen a negatív kritikákat is.. csak sajnos nem tudjátok,h aki kereskedelmi végzettséggel rendelkezik hármunk közül,Ő már valószínűleg látott ilyesmit,ugyanis 25 éve dolgozik a kereskedelemben..lehet konyít hozzá egy csöppet.. De nem baj,lehet másokat lehurrogni,amikor előállnak egy igenis életképes ötlettel! Majd mindenki csak ámul és bámul,amikor meghallja,hogy hoppá,ezeknek a h..knek mégiscsak bejött az ötletük! Köszönjük szépen,meg tudjuk mi menteni magunkat a csődtől! Azt nem értem,hogy ha nem tudtok hasznos választ adni,akkor minek írtok? Nem tanácsot kértem,hanem egy kis segítséget,hátha valaki ért is hozzá.. És lám,kaptam is a Kedves utolsó válaszolótól! Köszönjük szépen ezt a sok segítséget! Igen,a pénzügyi szakügyintézős én vagyok,és azért a könyveléshez valóban van egy kis halvány lila gőzöm.. :)
(De aki nem is tudja,mit tanul az,aki egy ilyen szakmát kitanul,annak könnyű a másikat lehurrogni!) Kíváncsi lennék,hogy akik ennyire okosok,azoknak milyen végzettsége is lehet?!
Kedves kérdező!
Lehet nagyképűsködni és lehet megsértődni,
de a kérdésedben szereplő mondat alapján borítékolom a néhány hónapon belüli csődöt!!
(Az Apeh/Nav-nak, viszont még évek múlva is fizetni fogtok!!)
Emlékeztetőül:
"szeretnénk egy kis trafikot nyitni (ahol cigi,kávé,tea,édesség,újság,és telefontöltés lenne)"
Miután a felsoroltakon szinte semmi haszon nincsen,
ezért ALAPOSAN megkérdőjelezhető a 25 éve kereskedelemben dolgozó társ szakmai hozzáértése!!
Eddig kb. két tucat üzletem volt Bp.-en.
Ha értesz a könyveléshez, akkor add össze, hogy mekkora minimális napi bevételt kellene produkálni ahhoz csak, hogy nullszaldósok legyetek.
Ha meg fizetést is szeretnétek kivenni, akkor ennek a többszöröse kellene.
Konkrétan 1-2 százezer Ft naponta, hogy maradjon is valami pici haszon.
Majd amikor az üzletnyitás után, napokig-hetekig senki sem nyitja rátok az ajtót -az ügynökökön, az unatkozó kismamákon és a kéregetőkön kívül-, jussak az eszetekbe.
Ennek ellenére sok sikert kívánok!
09:29
Látom, hogy te is íróasztal mellól osztod az észt.
Én viszont 14-16 órákat álltam naponta a pult mögött,
TRAFIKBAN !!!
De nem kell énrám hallgatni, amikor ennyi hozzád hasonló kibic van.
Kedves 16-os válaszoló!
Ezt rosszul látod, nem az íróasztal mellől osztom az észt.
Tudod nemcsak a pult mögött kell állni 14-46 órákat, hanem az üzlettel is foglalkozni kell. És ebben nemcsak az van benne, hogy állsz a pult mögött.
Fel kell hajtanod a megfelelő beszállítókat, igazodnod kell a vevők igényeihez, mind nyitva tartásban, mind árukínálatban. El kell tűrni a szeszélyeiket, kedvesnek lenni velük és nem kioktatni őket (mint ahogy te a kérdezőt)
És bizony magasabb végzettséggel, esetleg diplomával sem kell úgy csinálni, mintha szívességből állnál a pult mögött.
"Eddig kb. két tucat üzletem volt Bp.-en"
Mennyi van most?
Az lehet hogy két tucat üzleted volt,de a hangsúly az én olvasatom szerint a VOLT-on van! Lehet ezer meg egy üzlete is annak,aki nem tudja vezetni őket..
Amint megnyitunk,mindenki vendégünk egy kávéra,aki segítőkész volt.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!