Kft felszámolása hogyan működik?
Ha ügyvezető vok, nem megy a cég, mi a köv lépés a megszűntetéssel kapcsolatban?
Ebben az esetben- fél éve van a cég - van mobil előfizetésem, net előfizetésem.. kötbéreznek ha nem fizetem, ill megszüntetem a céget? vagy mi a teendő??
Ne keverjük a csőd fogalmát a fizetésképtelenség fogalmával! A csőd alapjában vége egy igencsak kedvező helyzet.
Amennyiben a cég fizetőképes, de nem akarod tovább működtetni, akkor végelszámolják. Ez pikkpakk megvan, ugyanis a hitelezői igények kielégülnek.
Ha a cég fizetésképtelen (azaz nem tudja a hitelezőit kielégíteni, tartozásokat halmozott fel, amelyeket nem tud teljesíteni), akkor a cég felszámolását kezdeményezheted. Ekkor felszámolóbiztost rendelnek ki, aki áttekinti az iratokat és dönt arról, hogy hogyan tovább. Felszámolás esetén a cégképviseleti jogod megszűnik.
Magyar végelszámolásnál te számolod fel a céget, felszámolásnál te "külső személy" leszel, és egy felszámolóbiztos végzi ezt el.
Csődjelentés esetén a cég hatvan napig csődvédelem alá kerülhet (ha elfogadják a csődöt), hatvan napja van arra, hogy kilábaljon a csődhelyzetből. Átmeneti fizetésképtelenség esetén ez nagyon jó módszer, ugyanis a csődvédett cégek esetén a hitelezői igényeket a csődvédelem megszűntét követően kell kielégíteni, a csődvédelem alatt felszámolása a cégnek nem kezdeményezhető, követelésvégrehajtás ellene nem indítható (pl. banki inkasszó).
"Szüntesd meg a meglévő szerződéseket (telefon, közüzem stb.) és utána mehetsz a cégbíróságra, és kérheted a végelszámolását a cégnek."
Eddig értem, de mibe kerül a végelszámolás? Valóban közlönyökben kell kihírdetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!