Mennyibe kerül egy Bt. -t havi szinten eltartani?
Gondolkozom egy Bt. alapításán. Az alapítás árait megtaláltam, azt nem tudom, hogy amikor már létezik a Bt., havonta mennyit kell minimum keresnem vele, hogy ki tudjam fizetni a saját költségeimet? (könyvelő, minimálbéres fizetés stb.)
Semmit nem tudok erről, ezért egy részletesebb válaszért nagyon hálás lennék.
Köszönöm!
az is megkavar, hogy tudtommal kötelező a tagoknak fizetést adni és ezen kívül csak úgy lehet kivenni pénzt, ha van róla készpénzes bejövő számla. apukám nem ad magának fizetést és bemegy a bankba és kivesz bármennyi pénzt a céges számlájáról.
én tudom rosszul vagy ő csinálja szabálytalanul?
Most görcsölünk egy ismerőssel egy kft-n. A kft webshopon keresztül értékesít csak. A rezsije úgy, hogy 1 fő után (főállás) fizet be járulékokat, kb 48eFT, a havi kiadása eddigi tervezet alapján ezzel együtt 120-150e Ft/hó. Jövedelmet nem vesz ki még az első évben! Kb. 6-8 hónap után tartaná el magát a vállalkozás és 12 hónap után lenne nyeresége. Nem nagy, de az év vége nem mínusz a beruházásokkal együtt.
Másodállásban ugyan ez értelemszerűen 48eFt-al beljebb és legalább 2 hónappal hamarabb lesz minden pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!