Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » ÁNTSZ-nek a takarítószerek...

ÁNTSZ-nek a takarítószerek miatt kell 26e Ft-ot befizetni új üzlet nyitásakor?

Figyelt kérdés
Működési kérelem miatt jöttek ki. Kereskedünk majd műanyag és fém iparcikkekkel. Semmi festék vagy vegyszer. Belekötött a tisztításhoz használt cillitbe, WC tisztítóba és kaptunk egy 26 ezres csekket meg egy adatlapot veszélyes anyagokkal végzett tevékenységhez (4. melléklet a 33/2004 eszcsm rendelethez. Ha sima vízzel mosunk fel ezentúl, akkor is kell perkálni a manit, vagy ez egyszerű sarc, vagy köteles vagyok-e egyáltalán befizetni, meg az ablakmosó használatot évente lejelentgetni?
2009. ápr. 16. 07:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Köteles vagy befizetni a pénzt, nem derül ki az írásodból, hogy ez büntetés, vagy az engedélyezés költsége. Ha büntetés, akkor azért, mert a vizsgálatnál nem az előírásnak megfelelő tisztítószereket találtak.

Mielőtt nyitsz egy üzletet úgy ahogy az adóelőírásoknak ugyanúgy érdemes utánanézni az egészségügyi előírásoknak is. Ahogy adóbevallást kell küldened, úgy kell az ANTSZ-nek a megfelelő jelentéseket leadnod. Egy üzlet üzemeltetése ezzel jár. (Ha büféd lenne, százszor ennyi dologra kéne egészségügyileg figyelned.)

2009. ápr. 16. 07:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Bizony, ez Magyarország , itt mindenért sarcolják a kisvállalkozókat, én ezért zártam be a boltjaimat sajnos....szomorú.
2009. ápr. 16. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!