Nyugdíjas nagymamám egyéni vállalkozásában (ruházati üzlet), mint segítő családtag, teljesen legálisan lehetek ott mint eladó?
Nem.
Mint eladó be kell, hogy legyél jelentve a céghez, járulékot kell utánad fizetniük, érvényes munkaszerződésed kell, hogy legyen, stb.
Nincs (már) ilyen, hogy segítő családtag. Ha ott dolgozol, akkor az a munkahelyed (mellékállásod pl).
Vedd a gondnokságod alá, akkor nem nagyon köthetnek bele.
Mi ez egy olyan országban ahol emberek adójogszabályok miatt házasodnak vagy épp válnak...:-)
Az APEH nekem is azt válaszolta e-mailban, hogy természetesen van ilyen bla-bla, írtak 2 oldalt és odaírták a végére, hogy ez csak tájékoztatás, nem bizonyító erejű. Próbáltam valami hitelesebbet kérni, vagy legalább vmi jogszabályt, válasz: nem tudják pontosan, de ha nem hiszem el, forduljak az illetékes minisztériumhoz. Természetesen nem telt el kb. 2 hét (tudták hová kell menni..) és ellenőriztek. Persze azok az ellenőrök már máshogy ismerték a szabályt, amit én kaptam az nem bizonyíték, megbüntettek(pedig még szerződés is volt, hogy segítő családtag, ingyen). Én írtam a minisztériumnak is, mit veszthetek vele.. Onnan kb. egy hónap után kaptam a választ, hogy sajnos ilyen már nem létezik pár éve, úgyhogy erre nem tudnak jogszabályt mondani, eltörölték. És mivel nincs, ezért be kellett volna jelentenem, így a büntetés jogos.
Szerintem ez elég magyarázat, nekem legalább is elég volt.
Fel kellett volna vennem azt a telefonbeszélgetést amit Velük folytattam! Habár szerintem bőven elég az is,hogy a honlapjukon "reklámozzák" ezt az opciót!:
Pl! Hát ezt nem tagadhatják le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!