Vállalkozóként ha nyitok egy ajándékboltot leheték én
ott az eladó úgy, hogy nincsen eladói végzetségem vagy
muszáj felvennem egy szakképzett eladót?
Figyelt kérdés
2011. szept. 20. 08:11
1/9 anonim válasza:
vagy elvégzel egy kereskedő-boltvezető okj-s képzést, vagy felveszel valakit, igen
2011. szept. 20. 08:17
2/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, egy szakképzett eladónak jelen kell lennie. Egyébként néhány hónap alatt meg lehet szerezni egy ilyen képesítést.
2011. szept. 20. 08:17
3/9 A kérdező kommentje:
2 hónapja készülök a boltnyitásra.Október 1.-én nyitottam volna,mint vállalkozó és a könyvelőm sem szólt ,hogy kellene hozzá végzetség is.
2011. szept. 20. 08:23
4/9 anonim válasza:
Már megint a könyvelő... Miért a könyvelőnek kéne tudni a szakmaspecifikus dolgokat? a könyvelő nem kereskedő, és nem borász, nem tanár és pl nem végzett taxis sem....
Ne vállalkozz, ha lövésed sincs, hogy az általad indított vállalkozáshoz mi kell.... Gondolom a könyvelődnek kéne tudni a HAACP-T ha olyat vállalkoznál, a munkavédelmet ha építőiparos vagy, a vám jogszabályokat ha eszedbe jut külkereskedni....
Szerinted mi könyvelők mit kell hogy tudjunk? Ugyanis hogy mindent az lehetetlen. Viszont a bolt nyitáshoz már vagy tizenéve végzettség szükséges. Tehát még a h..e is tudja már ne harizz....
2011. szept. 20. 08:49
5/9 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem,hogy a könyvelőnek kellene tudnia mindent,de akkor ne mondjon olyat,hogy ő majd mindent intéz,majd ő lejelenti a szükséges teáor számokat is,nekünk semmi dolgunk nem lesz ezekkel az intéznivalókkal-csak,hogy többet kelljen fizetnünk neki-aztán meg az utolsó pillanatban közli velünk,hogy még sem megy a dolog.Megbeszéltük vele,hogy mi a terv,megvettünk minden berendezést,a bolt kulcsait ma kapom meg,eddig rendben talált mindent és tegnap este szólt,hogy nincs olyan teáor szám amivel képesítés nélkül árusíthatnánk.
2011. szept. 20. 09:18
6/9 anonim válasza:
Nézz utána, DE szerintem ajándékbolthoz nem kell már szakképesítés, mint ahogy virághoz és zöldséghez sem kell!!!
2010-ben hoztak rá törvényt.
2011. szept. 20. 09:21
7/9 anonim válasza:
Megkerestem a törvényt. 21/2010 (V.14.)NFGM rendelet.
Itt bent van, hogy milyen kereskedelmi tevékenységhez kell végzettség.
Ajándékhoz nem kell!!
2011. szept. 20. 09:47
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az utolsónak.
2011. szept. 20. 12:29
9/9 Enoid válasza:
Az az üzleten kívüli értékesítésre vonatkozik .....sajnos :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!