Eladtam egy pólót a vevő kéri vissza a pénzét mit tehetek?
Eladtam egy pólót, a vevő L-est kért L-est kapott.Azt írja nem jók a méretek és a minősége se az új pólónak és kéri vissza a pénzét. Mit tehetek? Feljelenthet?
Megköszönném a válaszokat!
Ha nem írtatok róla adás vételit akkor nem jelenthet fel.
Ha nem mondtad neki mielőtt megvette hogy ha nem jó, akkor visszaveszed akkor ne add vissza a pénzét.
Ha licit ment rá, akkor nem tehet semmit, itt nemrég belinkeltem valahol a vonatkozó jogszabályt.
Ha azonban fix áron értékesítetted, és 8 napon belül történt a vásárlás, akkor jogában áll elállni tőle, tehát köteles vagy visszaküldeni neki a pénzt, amint visszaküldte a pólót. Ebben az esetben nem is lesz hosszú per, ha feljelent, mert ez teljesen nyilvánvaló helyzet.
"Ha licit ment rá, akkor nem tehet semmit"
Hogy ne tehetne...
Hülyeséget beszél mindenki...
HA valami üzletként adtad el neki (tehát mondjuk boltod, webshopod van) akkor 8 napon belül köteles vagy neki visszatéríteni a teljes vételárat - indoklás nélkül is akár.
HA magánszemélyként adtad el neki a terméket ÉS nincs hibája (tehát nem szakad, NEM HAMISÍTVÁNY) akkor bekaphatja. Ha én eladok egy L-es Nike pólót, ilyen és ilyen paraméterekkel MAGÁNSZEMÉLYKÉNT, és az általam megadott paraméterek fairek voltak akkor azzal hiába megy a rendőrségre, hogy nem elég puha a póló anyaga... Kiröhögik és elzavarják.
Ha küldtél volna neki eyg szakadt felmosórongyot, akkor feljelenthetne csalásért, amúgy csak a fogát szívhatja. Magánszemély nem köteles jótállni eladott termékért.
Mellesleg ki az a barom, aki 14.000 forintot költ egy pólóra?!
Minden internetes vásárlás esetén van elállási jogom, mert nem volt módom kézbe venni és gondosan megtekinteni a terméket, csak egy leírást, vagy egy fotót láthattam róla, ami félre is vezethetett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!