Mi a hátránya egy Kft-nek?
Ha alapítok egy céget mely kereskedelemmel foglalkozik (műszaki cikkek, számítástechnika stb.) akkor milyen kiadások vannak havonta akkor is, ha nincs bevétel? 20-30ezer Ft minden hónapban, még ha veszteséges is, vagy mennyi?
Hogyan tudom igazolni az árrést? pl. Megveszek valamit, de arról nem adnak nekem számlát. Én pedig azt +5%-ért továbbadom. Akkor hogyan adózzak belőle?

Ha nem kell bejelenteni az ügyvezetőt, akkor a könyvelő a fix költség, ami kb 15-20 ezer Ft.
Hivatalosan olyan nincs, hogy nem adnak számlát. Kft. csak számlára vásárolhat vagyis ha feketén veszel valamit, akkor azt csak feketén tudod eladni, de ennek már nincs köze a Kft-hez.

Az előző, hülyeséget írt!!!!
De jó is lenne, ha semmi más kiadása nem volna egy cégnek, mint a könyvelő!
Legalább 20-30 féle jogcímen kell fizetned !!
Százezres nagyságrendek vannak, nem 20-30 ezer/hó!
...és akkor még azt adózásról nem is esett szó!

"Százezres nagyságrendek vannak, nem 20-30 ezer/hó! "
Egy-két példával alá tudod támasztani ezt az oltári nagy badarságot? Olyan cégről beszélünk, melynek nincs alkalmazottja és nincs bevétele.
És ha van kb 200ezer forint bevétele?
Pl 180ezerért szerezte be az árukat és 200ezerért adja? Akkor a 20ezereből kell adózni 5ezret?

Természetesen nem kell ránk hallgatnod,
mert csak az okos ember tanul a másiknak a kárán...
(A buta ember meg ugye, a sajátján!!)
Ha neked az szimpatikusabb, akkor hallgass arra, aki azt írta, hogy "15-20ezerből" kijön a kft. havi rezsije.
Csak kérd majd el tőle a különbözetet!!!!!!!!
Utolsó:
A hülye senki hibájából nem tanul szerintem.
Értem én mit akarsz, csak azt nem értem hogy egy zöldségesbolt hogyan tud működni, vagy a többi mikrovállakozás ha mindegyiknek ekkora kiadása van, mégha 0 bevétel van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!