Ugy hallotam ha csiná valaki egyéni vállalkozást és van munkahelye a munkáltatónak kötelező állnia az vállalkozás befizetendő adóját? Vagy valami ilyesmi valaki kitudná fejteni?
Aza baj én nem szeretném ha a főnököm fizetné be helyettem vagy ez kötelező neki olyat nem lehet hogy ne a munkáltatóm fizesse?
Nem értem hogy van valaki eltudná magyarázni? Mert most szereznék vallalkozást indítani....
Nem. Ha főállás mellett van egyéni vállalkozásod, akkor nem kell fizetned vállalkozóként a kötelező minimum járulékokat. Csak annyit járulékot kell fizetned, amennyi a tényleges kivéted. De megteheted azt is, hogy csak osztalék címén veszel ki belőle pénzt, ebben az esetben egyáltalán nem kell járulékokat fizetned. Adózni viszont kell, a választott adózási formának megfelelően.
De beszélj egy könyvelővel, ő majd pontosan elmagyarázza a helyzetet.
A munkabéremre jutó járulékok az a fizetésem tehát ha én egyéni vállalkozást létrehozok akkor nem kell a fonokomnek semmit fizetnie a vállalkozásom miatt? Elnezest csak engem osszezavartak mert van egy pasi a cegnel akinek van meg kisvállalkozása es beszeltek hogy mennyi mindent fizet a fonok helyette...de akkor ez nem igaz.
Ha inditok vallalkozast akkor van koze a fonokomnek hozzá? Joga van tudni róla? Tehát akkor a főnöknek plus koltséget nem kell fizetnie a vállalkozásom miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!