Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha lenne 3 millió forint...

Ha lenne 3 millió forint megtakarításotok akkor azzal milyen vállalkozásba kezdenétek bele?

Figyelt kérdés
Tudom nem a legtöbb és nem is arra a válaszokra várok, hogy ebből semmire, ez kevés. Arra vagyok kiváncsi, hogy aki gondolkozik, élelmes az, hogy tudna-e pénzt keresni ennyi kezdőtőkével. Várom az ötleteket és előre is köszönöm!

jan. 4. 11:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Amit 625-en végeznek, az a legjobb és legbiztosabb vállalkozás amit csak elkezdhetsz pár millió forint tőkével. Sokan kergetik az olyan dolgokat amit még senki nem csinált meg előttük, de egyrészt az ilyesmiből nagyon kevés van, másfelől ezekhez rendszerint magasabb tőke és jóval komolyabb vállalkozói tapasztalat is szükséges. Volt már nem egy, nem két olyan eset, amikor az eredeti ötletgazda általi megvalósítás közel sem volt a legjobb, de később mások, akik jobban meg tudták valósítani, sokkal nagyobb sikereket értek el általa. Ha csak nem a rák gyógyszere vagy a világ egyéb nagy problémáinak a megoldása az a bizonyos JÓ ötlet, akkor nagyjából felesleges nagyon titkolgatni, mert mint mondtam önmagában az ötlet nem sokat ér, a megvalósítás mikéntje számít igazán.
jan. 4. 17:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Lángos büfé ennyiből ki is jön.
tegnapelőtt 18:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Nagyon nem mindegy, hogy miről van szó.

Vannak tevékenységek, melyeket szó szerint pár ezerből is fel lehet építeni fokozatosan.

Ám vannak olyanok melyekhez komolyabb tőke kell.

S ez a két szélsőség között is sok megoldás létezik.

Attól függ mihez ért az illető, az adott tevékenység miket igényel. De akár van hogy kezdetben mással indul a lépcső elején, idővel pedig vált a jövedelmezőbb dologba befektetve.

S nem árt, ha van marketing tudás, üzleti érzék, kreativitás.

Egy egyszerű pl.:

Vannak helyek, ahol a nagy ragasztószalagok gurigái doboz számra halmozódnak.

Nekik az szemét, elkéred. Ők meg úgyis örülnek, hogy annyival kevesebb szemetet kell tárolni, intézni.

Kezdetben veszel egy igényes, szép csomagoló papírt (1800-2200), folyékony ragasztót (palmatex 1800), egy nagyobb kemény lapot (500).

Nagyon jó erős falú dobozokat lehet csinalni, a minőség pedig az ember precizitásán, igényes munkáján múlik.

Darabja simán elkel 800ft-ban.

Az első adag eladásából jött összeget pedig befektetni másba.

Pl uv műgyantába, kisebb dolgok készítése. Itt se kell egyből kilós kiszerelés, elég kezdetben egy adag, amint több az érdeklődő, az eladottak utáni kesst vissza kell forgatni.

Idővel venni szilikont (12.000 kb a kilós, attól függ milyet igényel az ember)s akár saját negatívokat készíteni saját ősformáról, amit akár magad csináltál. Pl ékszerészeti viaszból.

Lehet eszköztárat bővíteni, gépeket venni.

Ebből is sok más irányba lehet menni vagy váltani.

Pl aranyműves (szilikon és ékszerészeti viaszok továbbra is jelen vannak, felhasználhatóak, az eszközök zöme szintén),

de akár teljesen más irányokba is lehet menni, amelyek százezres startolásokat igényel, de mégse milliós még.

S a százezres karegóriából a milliósra váltani.

De pl aki éttermet akar egyből vagy valami komolyabb viszonteladó akar lenni pl szerszámok stb, annak biza kell pár milla, a hely kialakításától a készletig mindenre.

Azt is el lehet érni, csak lehet, hogy a fokozatos oda vezető úton teljesen más tevékenységeket kell vállalni.

Saját tevékenységektől akár adott jobban megfizetett munkahelyekig. Pl külföldön vállalt melók.

Igazából határtalan, csak mi emberek vagyunk sokszor korlátozottak. Legtöbben fejben, kreativitásban, avagy kevés az infó.

Sok olyan dolog is van, amire azt hisszük, hogy elengedhetetlen, holott nagyon jó olcsó alternatívák is vannak.

Csak egy pl: satu. Nem igen használatos eszköz nálam, de volt egy időszak, amikor kellett.

De tudtam, hogy pár használatos lesz. Akkor mindenhol húztam a szíjat a pénztárcán.

Nem akartam annyiért venni, amennyiért adták volna.

Aztán eszembe jutott egy régebben látott japán videó, ahol a tradicionális bélyegző faragást mutatták be.

Az idős férfi egy roppant egyszerű, de nagyszerű fa eszközt használt.

Egy kocka, amely alja teteje nyitott volt. Az egymással szemben lévő oldala magasabb volt. Ez között pedig 2-2 faék volt, azok között pedig két L alakba nyújtott fa forma, ami egymással szembe fordítva téglalap formáját vette fel.

Ezutóbbi fa alkatrész közé volt befogva a bélyegző, az ékekkel pedig szabályozható volt a szorítása a különböző méretű faragványoknak.

Egy deszkadarbból elkészítettem. Asztalhoz való rögzítéshez nem kellett más csak egy meghajlított vas és csavar.

A vasnak véstem helyet a kocka oldalába.

Vagy pl fúrógéphez is nagyon jó átalakítások vannak, amik kiváltanak több tízezres, százezres gépeket, melyeket mai napig használok.

Sokszor meglepődnek, hogy egy nő ilyenekkel foglalkozik, mosolyogni szoktam.

Asztalos rokonomnak is több tippet, ötletet adtam, amikor el volt akadva anyagiak miatt.

Az a baj, hogy mindenki a már kész nagyobb dolgokat akarja egyből, holott az orra előtt van számtalan lehetőség, csak észre kell venni vagy/és tudást, információt bővíteni.

Néztem egy budapesti lomizós videót egyik nap.

Ugyanezt a nagy hibát látni a lomizó embereknél is, hogy a kész, majdnem hibátlan dolgokat keresik.

Pedig ahogy elnéztem a kupacokat... Basszus, jó sok fa alapanyag hevert ott. Satutól a bútorig minden lehetett volna belőle. De láttam feltekert bőr anyagokat is. Le se tojták.

Kisebb táskákat, pénztárcákat, tokokat simán lehetett volna csinálni belőlük.

Nem kevés pénzt lehet ezekből kihozni.

Embertől és mihezértéstől függ minden.

A hétköznapoktól a vállalkozásig/karrierig minden.

Engem bepörgetnek ezek, hogy mikből mit lehet kihozni, felépíteni. Ez (is) motivál, adja a löketet.

tegnap 13:28
 14/14 A kérdező kommentje:

13#

Köszönöm szépen a válaszodat! Pont ilyen válaszokra, válaszra vártam ami mögött van egy kis gondolkodás, meg egy kis tapasztalat. Nagyon igazad van abban, hogy egyfajta szemlélet kell ahhoz, hogy az ember tudjon bármire is lehetőségként tekinteni. Erre sok ember viszont nem képes.

tegnap 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!